četvrtak, 21. april 2016.  23:22h
Pročitano 1155 puta

ZAVRŠNA KONVENCIJA SNS-a Vučić: Oni nas kamenom, mi njih pobedom

Predsednik SNS Aleksandar Vučić poručio je danas da će građani, ako lista SNS pobedi na izborima, početi da osećaju da se Srbija podiže i da mogu da žive bolje.

Vučić je na završnoj konvenciji liste Srbija pobeđuje u beogradskoj Kombank areni političkim protivnicima poručio da mogu da se "ujedinjuju koliko hoće, neće proći" i naglasio da je u prethodne dve godine, zahvaljujući teškim i hrabrim reformama, Srbija stala na noge.

"U prethodne dve godine stvoreni su temelji moderne Srbije, uređene javne finansije, smanjen je deficit, a država više nije pred bankrotstvom, kakva je bila ranije, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, vlada nije postigla sve što je obećavala i u šta je verovala, ali građani treba da znaju da je radila i da je i on sam radio naporno, da je dao sve od sebe i da se borio za njih.

Zahvaljujući takvoj borbi, mnoga razorena preduzeća, poput Železare, MSK i Mitrosa, ponovo rade, podsetio je.

"Imaćemo 1.000 Mitrosa, MSK, Železare, jer ćemo da se borimo i nećemo da odustanemo ni od jednog čoveka", rekao je Vučić i naglasio da će građani, ako pobedi lista SNS, početi da osećaju da se Srbija podiže i da mogu da žive bolje.

On je istovremeno ocenio da je još teških odluka pred nama, da će biti potrebno još znoja.

"Ali, Srbija konačno može sve, može da raste, da se razvija, da se gradi, da otvara fabrike i dovodi investitore, da bude zdravija i sigurnija", poručio je Vučić.

Ubrzani privredni rast znači, istakao je, povećanje plata i penzija, bolji životni standard, uređenje škola i bolnica, bolje obrazovanje i školstvo.

Građanima se zahvalio za snagu, energiju, podršku i u teškim trenucima, kada je država morala da pribegava teškim i nepopularnim merama, kao i na tome "što je njih više bolelo kad njega vređaju". 

"Nismo hteli da bolesniku pričamo bajke, da groznicu lečimo pričama i obećanjima da će biti bolje. Nismo hteli da lažemo svoju zemlju i decu. Odmah da vam kažem, da nije bilo vas, podrške koju sam mogao i fizički da osetim, da nije bilo vašeg truda, vere, nade i zajedničkog sna o Srbiji, ne znam kako bih sve ovo prošao",rekao je Vučić, dodajući da poseban aplauz zaslužuju penzioneri, koji su podneli najveći teret reformi.

Političkim protivnicima je poručio da mogu da se ujedinjuju koliko hoće, ali da im to neće proći i da neće uspeti da vrate Srbiju u prošlost. 

Vučić je rekao da oni neće moći da vrate Srbiju u vreme pljačkaških privatizacija, da od zemlje ponovno naprave "evropskog gubavca" i da nas izoluju od sveta i posvađaju sa komšijama.

On je rekao i da se sve što se moglo čuti u kampanji od političke konkurencije svelo na dve reči - "mrzimo Vučića", što je bio jedini njihov plan i program.

"A mi njih volimo i poštujemo i vladaćemo tako da i njima i njihovim porodicama bude bolje, napravićemo sve da svoju zemlju vole malo više. Nema potrebe da im odgovaramo rečima mržnje, iako nije lako sve to izrdržati, ali sam gledao koliko ste se sekirali i zato vam beskrajno hvala što ste ćutali, što ste bili pristojni", naveo je Vučić.

Tokom kampanje se, prema njegovim rečima, čulo i da su neki vređali Slovake.

"Ja hoću da pozdravim i Slovake i Mađare i pripadnike drugih manjina u Srbiji. Ima li nekog od vas u ovoj sali da se ne raduje kada Asmir Kolašinac donese medalju? Nema nikoga. A jeste li videli njega da ne uzme trobojku i da se pohvali Srbijom? Niste videli, to moramo da poštujemo, različitosti su naše bogatstvo. Moramo da čuvamo mir i stabilnost u našoj zemlji", istakao je Vučić.

Poručio je i da mnogi žele da Srbija ima slabu vladu - političari i tajkuni u zemlji, jer znaju da će nema tog kriminala koji će SNS da toleriše, mnogi u regionu da bi Srbiju mogli da maltretiraju i uvode joj sankcije, ističući da je sve to nemoguće dok Srbija ima jaku vladu, političku stabilnost i sigurnost.

Kada je u pitanju kriminal, lider SNS kaže da mnogo toga vlada nije stigla da "počisti" i da će biti vremena da ko metlom počisti sve što nije stigla.

Vučić je istakao i da za kampanju nijedan tajkun nije dao ni dinar, već da je finansirana u skladu sa zakonom. 

"Pitao bih neke druge odakle im novac, jer su im računi bili blokirani", rekao je Vučić, koji je, inače, najpre kratko čitao pripremljen govor, ali je onda nastavio "iz glave".

Jedan od najboljih srpskih atletičara, bacač kugle Asmir Kolašinac, zahvalio je srpskom premijeru na svemu što je učinio za atletiku, na izgradnji atletske dvorane, na garancijama zbog kojih je, kako je rekao, Srbija dobila organizaciju Evropskog prvenstva u atletici, ali i što sada sportisti imaju "najidealnije uslove".

"Koliko ste mnogo učinili za nas, ne mogu naći adekvatne reči da zahvalim, ali mi sportisti pričamo drugim jezikom, a to je osvajanje medalja. U 2015. oborili smo rekord po broju osvojenih medalja na međunarodnoj sceni i to sve zahvaljujući vama", rekao je Kolašinac.

On je dodao i da kada pobeđuje i kada se penje na pobedničko postolje, ne penje se sam, već se sa njim zajedno penju svi građani, čitav narod, čitava Srbija.

"I zato treba svi da budemo ponosni što na čelu imamo ovakvog čoveka koji nas sve gura, i zato treba da ostanemo na ovom putu, ujedinjeni", poručio je Kolašinac.

Autor:  Predizborni program
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00