četvrtak, 26. maj 2016.  23:57h
Pročitano 2274 puta

SKUPŠTINA GRADA: Odluke o priznanjima, kreditu i novim članovima nadzornog odbora "Drugog oktobra" (VIDEO)

Danas su održane dve sednice Skupštine grada Vršca. Na prvoj, svečanoj, usvojena je odluka o dodeli javnih priznanja u 2016. godini, a na drugoj su se odbornici izjašnjavali o 16 tačaka dnevnog reda.

Na svečanoj sednici odlučeno je da zvanje počasnog građanina bude dodeljeno Umbertu Mariju Bertolučiju, koji je 2008. godine u Vršcu osnovao preduzeće SMA doo.

Nagrada za životno delo biće dodeljeno dr Vidi Pavlović Tokin, načelnici Službe za zdravstvenu zaštitu dece sa neonatologijom Opšte bolnice Vršac. Povelje Grada Vršca za 2016. godinu otići će u ruke vajara Zvonimira Santrača za doprinos kulturnom razvoju Vršca umetničkim radom i Dragana Vitorovića za doprinos razvoju i unapređenju prava i položaja u društvu osoba sa invaliditetom. Povelje će biti dodeljene na svečanosti i Muzičkoj školi "Josif Marinković" i KUD "Mihai Eminesku" iz Kuštilja.

Na redovnoj sednici, par sati kasnije, između ostalog usvojena je i odluka o zaduživanju za finansiranje kapitalnih investicionih radova u 2016. godini, kojom je dozvoljeno javno zaduživanje Grada Vršca u ukupnom iznosu od 120 miliona dinara.

Osim toga, imenovani su i novi članovi nadzornog odbora JKP "Drugi oktobar". Novi predsednik biće Igor Knežević, a član Ivan Grujin. Treći član (predstavnik sindikata zaposlenih) ostaje Dragan Milanović.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00