petak, 4. jul 2014.  02:22h
Pročitano 3256 puta

Nova vladajuća koalicija u Vršcu

Nova skupštinka većina konstituisana je u Vršcu, a opštinsku vlast sad čine Pokret Vršačka Regija - Evropska Regija, Srpska Napredna Stranka, koalicija oko Socijalističke partije Srbije i Liga Socijaldemokrata Vojvodine, dok je Demokratska stranka sada u opoziciji a umesto nje na vlasti je SPS.

Odbornici Skupštine opštine Vršac više od šest sati raspravljali su povodom prvih deset od ukupno 42 usvojene tačke dnevnog reda, a ovih deset tačaka odnosilo se na izbor novih funkcionera.

Za sekretara Skupštine opštine, umesto Snežane Kostić iz Demokratske Stranke, izabran je Milucu Živkov iz Socijalističke Partije Srbije. Za novog zamenika predsednika opštine izabran je Vladan Stajić iz Srpske Napredne Stranke, koji je na ovu dužnost došao posle usvojene ostavke Zorana Tomića iz Demokratske Stranke.

Postavljeni su i novi članovi Opštinskog veća. Umesto Gordane Kalnak, Snežane Ružić, Jovana Kolara i Mirka Dobrosavljevića (svi iz DS), na mesto člana Opštinskog veća za kulturu postavljena je Aleksandra Panić iz SNS, na mesto člana Opštinskog veća za obrazovanje Vladimir Stanojev iz SPS, na mesto člana Opštinskog veća za socijalna pitanja Dragan Petrović iz SPS i na mesto člana Opštinskog veća za ruralni razvoj Slaviša Maksimović iz SNS.

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00