sreda, 18. mart 2015.  17:07h
Pročitano 1487 puta

SNS Vršac: Odustajanje demokrata od glasanja - sraman čin

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Vršac najoštrije osuđuje odluku Demokratske stranke da u Skupštni AP Vojvodine ne podrži srpske tradicionalne simbole - zastavu i grb i na taj način se pridružuje Pokrajinskom odboru SNS u oceni da je takav čin sraman i antidržavan, kaže se u današnjem saopštenju OO SNS Vršac. 

Prenosimo saopštenje u celosti

SAOPŠTENjE OO SNS VRŠAC

ODUSTAJANjE DEMOKRATA OD GLASANjA U POKRAJINSKOJ SKUPŠTINI - SRAMAN ČIN

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Vršac najoštrije osuđuje odluku Demokratske stranke da u Skupštni AP Vojvodine ne podrži srpske tradicionalne simbole - zastavu i grb i na taj način se pridružuje Pokrajinskom odboru SNS u oceni da je takav čin sraman i antidržavan.
Iako je Demokratska stranka u konsultacijama pred sednicu Skupštine prihvatila izgled i način upotrebe zastave i grba, odustala je od prethodnog dogovora i uzdržala se od glasanja o ovom predlogu. Zbog toga Skupština Vojvodine nije donela odluku o upotrebi simbola i tradicionalnih simbola pokrajine jer nije postignuta neophodna dvotrećinska podrška poslanika tom predlogu. Za predlog odluke izjasnilo se 50 poslanika, protiv je bilo njih 10, a od glasanja su se uzdržala 42 poslanika.
Na ovaj način, iskazano je nepoverenje tradicionalnim državnim simbolima, a Vojvodina je dovedena u nezavidan položaj pravnog vakuuma. Demokratska stranka na taj način uvredila je i ponizila građane koji žive u Vojvodini i još jednom pokazala svoje pravo, antidržavno i štetočinsko lice.
OO SNS VRŠAC

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00