četvrtak, 19. mart 2015.  11:08h
Pročitano 936 puta

Odgovor vršačkog DS: Dokon pop i jariće krsti

Vršački odbor Demokratske stranke odgovorio je narednjacima saopštenjem, koje je naslovljeno sa "Dokon pop i jariće krsti".

Saopštenje Demokratske stranke prenosimo u celosti

Dokon pop i jariće krsti

Duboko smo ganuti zabrinutošću vršačkog SNS-a zbog neizglasavanja simbola AP Vojvodine iz 19. veka. Prihvatamo da je za SNS i Aleksandra Vučića ovo pitanje u vrhu političkih prioriteta i da sa zebnjom očekuju da AP Vojvodina dobije nove simbole i tako reši možda i najznačajnija pitanja u proteklih 150 godina. Međutim, želimo da pomognemo vršačkom SNS-u da dođe u kontakt sa surovom realnošću koja se odigrava van njihovih stranačkih prostorija i predlažemo da pošalju pismo predsedniku Vlade Srbije i obaveste ga o sledećim činjenicama:

- Aleksandar Vučić je u protekle tri godine zadužio Srbiju za devet milijardi evra ili 195 evra u sekundi i time ostvario svetski rekord u ovoj disciplini.
- Dramatično je smanjena zaposlenost i povećana nezaopslenost građana Srbije.
- Protivustavno su smanjene plate i penzije za 10 posto, a značajno povećane cene u svim sektorima.
- Nivo investivcija je za 10 puta niži nego pre dolaska Aleksandra Vučića na vlast.
- Poniženi su i osiromašeni radnici, profesori, lekari, vojska i policija a zaposleno je preko 50 hiljada članova SNS-a u javnom sektoru.
- Poljoprivrednici su dovedeni na rub propasti.
- Povećani su pritisci na nezavisne medije i intelektualce.
- Propala je čak i takozvana "Borba protiv korupcije", a pojavile su se afere sa lažnim diplomama i doktoratima među najvišim državnim funkcionerima.
- Počela je prodaja nevidljivih stanova u nepostojećem projektu Beograd na vodi.

Podsećamo Vas da ste pre godinu dana obećali dobijanje statusa grada, završetak obilaznice oko Vršca, izgradnju autoputa do Pančeva i agresivno zapošljavanje.

Od toga je preostalo obilaženje procedura, autocenzura i agresivno zapošljavanje članova SNS-a. Iz republičkog budžeta koji kontroliše SNS, u Vršac dolaze mrvice a vi krštavate jariće.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00