četvrtak, 2. april 2015.  15:07h
Pročitano 4019 puta

REAKCIJA NA PROTEST Brukaju nas, njima manipulišu druge stranke

Nakon jučerašnjeg protesta članova i simpatizera SNS protiv lokalnih stranačkih funkcionera u Vršcu iz stranke postavljaju pitanje ko je organizovao malobrojni skup i zbog čega je na njemu bilo članova drugih stranaka.

Samo je ljudima koji su se juče sakupili, ili bolje rečeno onima koji su skup pokušali da organizuju, svojstveno da stvari rešvaju na način kako je to pokušano juče. Ukoliko zaista postoje unutarstranački problemi, oni se onda unutar stranke i trebaju rešavati. Ulica je na žalost ipak mesto za većinu iz organizacionog odbora jučerašnjeg skupa, zbora, sastanka, šta li je već. Miting nije. Većina je i tužno reći, jer svega 70-tak članova nije za hvaliti se. Šta je većina od tako malog broja - pita Ljubiša Milosavljević, prvi čovek vršačkog SNS.

On u izjavi za MOJKraj.rs ističe da je, osim malog broja članova SNS, juče na ulici bilo i članova drugih stranaka.

Ne računajući one uterane u automobile iz pravca Vlajkovca, ne znam da li je bilo više od 20 naših članova iz grada. Ali je bilo članova LDP, DS, Pokreta za bolji Vršac i SPS takodje. Ove stranke pružile su i svu logističku podršku kao i savete po pitanju organizacije. Naravno, opet su ikorišćeni isti ljudi, kao ljudi labilnog karaktera, nezadovoljni, a pritom malo glasniji, da budu produžena ruka naših političkih oponenata, objašnjava Milosavljević.

Prvi čovek SNS u Vršcu, ipak žali što su neki članovi izmanipulisani.

Žalosti me što nekolicina izmanipulisanih organizatora, zbog limita svoje inteligencije, nikada neće ni razumeti kako su ih DS, LDP, Pokret za bolji Vršac, pa i SPS iskoristili, ponovo. Dok su ovi drugi dovoljno perfidni da ih drže u neznanju. Ja sam čini mi se i više nego što zaslužuju, potrošio reči na njih, sa žaljenjem konstatuje Milosavljević.

Osim toga, osvrnuo se i na SMS poruke, koje su članovi stranke juče dobijali.

Izvinjavam se članstvu koje je juče bombardovano porukama čitavog dana i time uznemiravano, njima i njihovim porodicama, koliko god je to u mojoj moći i moći mojih saradnika iz Odbora. Napominjem da je takvih više od 4/5 članstva. Ne zameram ljudima koji su juče došli u stranku, shvativši zašto su se uopšte sakupili, da bi vratili svoje članske karte. Ja ih u potpunosti razumem, ali to je i bio cilj organizatora. Zdrav deo odbora, pomenutih 4/5, imao je moje striktno naređenje da ne odvraća ljude od dolaska, da bi se procenila realna snaga oponenata zdrave i progresivne struje SNS u gradu, kaže Milosavljević.

Na kraju, i on je poželeo da vrh stranke odreaguje posle jučerašnjih dešavanja.

Iskreno, moja su očekivanja prevazidjena, mislio sam da će ih biti daleko manje. Izvinjavam se i njima što juče nisam mogao biti na skupu, jer sam bio kontrolor unutarstranačkih izbora u Kovinu. Ipak, ja im se pridružujem u nadi da će vrh stranke odreagovati, zaključio je za kraj Milosavljević.

Autor:  V.V.
Ocenite ovaj članak:
(8 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00