četvrtak, 24. novembar 2022.  22:07h

PLANDIŠTE: Predsednik Opštine o budžetu za 2023.

Lokalna samouprava Opštine Plandište, u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu, sprovodi postupak javne rasprave o nacrtu Odluke o budžetu Opštine Plandište za 2023. godinu.


“U skladu sa zakonskim odredbama, lokalna samouprava otvorila je postupak javne rasprave o nacrtu odluke o budžetu sa ciljem da pre svega građane Opštine Plandište informišemo o predlogu budžeta za 2023. godinu, o planovima i projektima koje želimo da zajedničkim snagama realizujemo tokom sledeće godine”, kaže predsednik Opštine Plandište Jovan Repac.

Tokom naredne godine lokalna vlast ima velike planove, koji se odnose na unapređenje saobraćajne i komunalne infrastrukture, zdravstva…

“Želimo da nastavimo sa velikim projektima podrške razvoju školstva i pomoći učenicima i studentima sa teritorije Opštine Plandište. Kroz saradnje i partnerstva sa evropskim institucijama želimo da unapredimo kvalitet pružanja usluga svih naših institucija koje su u službi građana. Kroz realizaciju budžeta želimo da podržimo i unapredimo sve one projekte koji se odnose na zaštitu i unapređenje životne sredine, da uklanjamo divlje deponije, da proširujemo zasade pod šumom da gradimo parkove prirode, da unapređujemo zone sporte i rekreacije, da razvijamo svest naših sugrađana o neophodnosti očuvanja prirode i prirodnog staništa. U saradnji sa nadležnim ministarstvima želimo da unapredimo socijalnu i demografsku kartu naše opštine, da kroz aktivnu politiku zapošljavanja privlačimo investicije, otvaramo nova radna mesta, unapređujemo poljoprivredu kao glavnu privrednu granu naše opštine, omogućimo svima jednake uslove za razvoj, napredak i pristup evropskim fondovima i fondovima Vlade Republike Srbije. Planova za narednu godinu je mnogo i mi na realizaciji tih planova želimo da radimo aktivno i zato građanima na jedan sveobuhvatan i transparentan način pokazujemo u kojim to poljima želimo da pokrenemo inovacije i koje to projekte želimo da podržimo još jače. Postavili smo jake temelje i samo zajdničkim snagama možemo da izgradimo bolju budućnost za sve građane Opštine Plandište”, istakao je Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište.

Osim Nacrta Odluke o budžetu za 2023. godinu, na javnoj raspravi je i predlog Odluke o izmenama cena JP Polet Plandište, kao i Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina u Opštini Plandište.

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00