četvrtak, 7. maj 2015.  17:22h
Pročitano 706 puta

Demokrate proslavile slavu Svetog Đorđa

Juče je u prostorijama Opštinskog odbora Demokratske stranke u Vršcu svečano obeležena stranačka slava Sveti Đorđe. Na slavi su pored članova i simpatizera Demokratske stranke bile i nestranačke ličnosti, predstavnici drugih političkih partija, nevladinih organizacija i udruženja.

Prisutnima se prvo obratio domaćin slave, advokat Lazar Guteša koji se zahvalio svim prisutnima što su došli da zajedno sa demokratama obeleže uspomnenu na Svetog Đorđa. On je takođe ukazao na teška vremena u kojima živi građanstvo u Srbiji i da se stanje u zemlji pogoršalo u zadnjih godinu dana.

Ova vlast samo obećava, a ništa ne radi. Građani Srbije žive se lošije. Mladi i obrazovani ljudi napuštaju ovu zemlju, a to je najveća tragedija svakog naroda. Sveti Đorđe je bio vojskovođa pravednih, hrabrih, odlučnih i poštenih, i na njega svi treba da se ugledamo. Ugledajmo se na Svetog Đorđa i menjajmo stvari koje ne valjaju – rekao je domaćin slave Lazar Guteša.

Prisutnima se obratila i dr Tatjana Vešović, predsednica OO DS koja je čestitala slavu Svetog Đorđa svima onima koji je proslavljaju i složila se sa izlaganjem Guteše da je današnjica u Srbiji veoma teška i neizvesna.

Političari treba da rade u interesu svih građana, a ne samo da donose odluke koje su usko stranački motivisane. Mi moramo rešavati probleme u našoj lokalnoj zajednici u duhu tolerancije i korektnog političkog dijaloga, a na dobrobit svih građanki i građana. Opštinski odbor Demokratske stranke ima nove lidere koji su sposobni da se uhvate u koštac sa svim izazovima. Naše političko delovanje biće uvek usaglašeno sa svim progresivnim snagama, sa svim onim političkim organizacijama, nevladinim sektorom i svim onim pojedincima koji žele da doprinesu napretku i boljem životu u gradu i na selu. I zato nije slučajno baš Sveti Đorđe naš zaštitnik i uzor, rekla je između ostalog dr Tatjana Vešović.

Članice Foruma žena OO DS Vršac potrudile su se da za ovaj dan bude bogata i ukusna trpeza. Međutim, titula najukusnije praznične đakonije pripala je potpuno zasluženo rum-kuglicama koje je lično napravio Stevica Nazarčić, zamenik predsednice OO DS i pokrajinski poslanik. Na veliku radost i zadovoljstvo svih prisutnih, Nazarčić je na najlepši mogući način demonstrirao kako izgleda rodna ravnopravnost u praksi.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00