utorak, 9. jun 2015.  04:45h
Pročitano 1472 puta

DJB podneo predlog za proširenjem dnevnog reda sednice SO Vršac

Dejan Maksimović, odbornik pokreta „Dosta je bilo“ u Skupštini opštine Vršac, podneo je 5. juna predlog za proširenjem dnevnog reda sednice SO Vršac, koja će se održati danas (utorak 9. jun), tačkom – UPUĆIVANjE PREDLOGA MINISTARSTVU PRIVREDE DA SE AD „VRŠAČKI VINOGRADI“ VRATE U GRUPU PREDUZEĆA POD ZAŠTITOM OD PRINUDNE NAPLATE

Dejan Maksimović, odbornik pokreta Dosta je bilo Dejan Maksimović, odbornik pokreta Dosta je bilo

Prenosimo saopštenje pokreta Dosta je bilo u celosti i bez izmena

Vlada Srbije i Ministarstvo privrede žele da „Vršačke vinograde“ gurnu u stečaj!

Izuzimanjem AD „Vršački vinogradi“ iz grupe preduzeća pod zaštitom od prinudne naplate, Ministarstvo privrede upropastiće ovu zdravu firmu.

AD „Vršački vinogradi“ duguju državi, ali postoje i nezakonita potraživanja, nastala kriminalnim radnjama prethodnih vlasnika, za šta postoje dokazi i pokrenute su krivične prijave, koje već 4 godine čame u prašnjavim fiokama tužilaštva.

Sva ostala, zakonska dugovanja, Vršački vinogradi mogu da otplate prodajom 60% zaliha vina. Umesto da država dozvoli prodaju zaliha, gura Vinograde u stečaj! I to godinu i po dana nakon poslednjeg u nizu pokušaja otimačine imovine kroz sumnjivu privatizaciju.

Od Vršačkih vinograda živi više od 250 porodica, uz više od 1000 manjinskih akcionara koji su zabrinuti za svoja radna mesta i imovinu. Želeći da pomogne sugrađanima koji su na istorijskoj prekretnici, Dejan Maksimović, odbornik pokreta „Dosta je bilo“ u Skupštini opštine Vršac, podneo je 5. juna predlog za proširenjem dnevnog reda sednice SO Vršac, koja će se održati u utorak 9. juna, tačkom – UPUĆIVANjE PREDLOGA MINISTARSTVU PRIVREDE DA SE AD „VRŠAČKI VINOGRADI“ VRATE U GRUPU PREDUZEĆA POD ZAŠTITOM OD PRINUDNE NAPLATE (prilog 1). Ovaj predlog u potpunosti odgovara inicijativi koju su podneli zaposleni u AD „Vršački vinogradi“, oba sindikata i Udruženje akcionara (prilog 2).

Iako nema formalne nadležnosti da se bavi ovim pitanjem, lokalna samouprava ima moralnu obavezu da podrži svoje sugrađane u ovoj borbi i učini sve što može, da ne dođe do stečaja, kao najgoreg rešenja. Bili smo svedoci da su se, u nekim ranijim situacijama, predstavnici lokalne vlasti stavljali na stranu interesa onih koji su želeli da se Vršačkih vinograda domognu u sumnjivim privatizacijama, tako da će stav prema predlogu odbornika Maksimovića biti vrlo jasan znak čije interese zastupa lokalna samouprava ovoga puta.

Dosta je bilo!

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00