sreda, 8. jul 2015.  20:24h
Pročitano 1962 puta

Traže dokaz ili ostavke od Zarkule i Živkovića

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zahteva od Jovice Zarkule, predsednika SO Vršac, i Čedomira Živkovića, predsednika opštine Vršac, da na uvid javnosti stave dokaz da su inicijativu i zaključak SO Vršac zvanično podneli Agenciji za privatizaciju. Ukolko javnosti ne dostave traženi dokaz, tražiće njihove ostavke.

Saopštenje pokreta "Dosta je bilo" prenosimo u celosti i bez izmena

Na poslednje održanoj sednici Skupštine opštine Vršac 9. juna, odbornik Pokreta „Dosta je bilo“ Dejan Maksimović, predložio je da skupština usvoji i državnim organima uputi zahtev da se „Vršački vinogradi“ na kratak rok izuzmu iz grupe preduzeća kojima se ukida zaštita od naplate poverilaca, kako ova firma ne bi otišla u stečaj.

Ovo odlaganje je potrebno da se uvede red u „Vršačke vinograde“, uradi lična karta, popiše imovina, pobiju sporna potraživanja iz poništene privatizacije, proda deo zaliha vina i time plate nesporni dugovi uključujući i sve dugove prema zaposlenim, i pribave obrtna sredstva. 

Taj predlog je vladajuća većina odbila, a zatim je predložila i usvojila nov, kojim se od Agencije za privatizaciju traži da se opštini Vršac ustupi vlasništvo nad većinskim, državnim delom akcija.

Nakon toga, usledile su oštre izjave Čedomira Živkovića, predsednika opštine Vršac, na račun Agencije za privatizaciju. Danas je Agencija odgovorila na ove istupe i demantovala tvrdnje da je opština Vršac tražila da joj se ustupi 72 odsto kapitala „Vršačkih vinograda“ i da joj rok od godine da pronađe strateškog partnera.

Čitajući odgovor Agencije, može se zaključiti da se opština Vršac složila sa stečajem i da se nije ni obratila Agenciji sa zahtevom za ustupanje kapitala, koji je skupština usvojila, jer predsednik opštine „ima kupca za Vinograde“. Ako je to tačno, onda su vršački vlastodršci samo zamajavali i magarčili odbornike, radnike Vinograda, ali i celokupnu javnost. Jedno su govorili, a posle toga radili nešto drugo, ali ne u interesu građana i radnika Vinograda. Lider pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović je kao ministar privrede već sprečio pljačku „Vršačkih vingorada“. Nesposobna partokratija to pokušava da uradi ponovo. 

U pitanju je sudbina Vinograda i suviše ozbiljna tema da bi ostala bilo kakva nedorečenost i netransparentnost. Zato Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zahteva od Jovice Zarkule, predsednika SO Vršac, i Čedomira Živkovića, predsednika opštine Vršac, da ODMAH na uvid javnosti stave dokaz da su inicijativu i zaključak SO Vršac zvanično podneli Agenciji za privatizaciju.

Ukolko javnosti ne dostave traženi dokaz, očigledno je da su zloupotrebili funkcije, obmanjivali javnost i sporovodili tajne aktivnosti, u cilju ličnog interesa i interesa onih koji žele da kupe „Vršačke vinograde“ i tražićemo njihove ostavke.

POKRET „DOSTA JE BILO – SAŠA RADULOVIĆ“  VRŠAC

 

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(16 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE

Komentari  

+1 #1 Mirjana 06-08-2015 22:53
Svaka čast g. Maksimoviću, stvarno DOSTA je bilo Zarkule, Živkovića i ostalih iz opštinske vrhuške koji rade samo za sebe i svoje firme i farme. Pa oni ništa nisu uradili za Vršac i sela, a samo truju ljude i ugrađuju se svuda i u svemu.
Sramota. I vi ste sa ovim tekstom, prava inernet stranica, a ne onaj evršac koji radi samo za pare, po mogućnosti za debele, ako ne onda i je i sića dobra.
Odgovori
+1 #2 Vuk 07-08-2015 07:31
Iskreno se bojim da od ove inicijative nece biti nista posto, na zalost, zivimo u zemlji u kojoj vlada razbojnicki kapitalizam a razbojnici imaju suvise moci u svojim rukama...
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00