sreda, 5. avgust 2015.  08:09h
Pročitano 1155 puta

Vrščani na Dan sećanja bili u Sremskoj Rači (FOTO)

Centralna državna manifestacija obeležavanja Dana sećanja na stradanje i progon Srba održana je sinoć na mostu kod Sremske Rače simboličnim susretom premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji su u reku spustiti dva venca u znak sećanja na sve stradale Srbe. Ceremoniji prisustvovalo i oko 200 Vrščana.

U Sremskoj Rači je održana državna ceremonija obeležavanja 20. godišnjice početka hrvatske vojne akcije "Oluja". U toj akciji je iz Hrvatske proterano više od 250.000, a ubijeno i nestalo skoro 2.500 Srba.

Sirene u podne u celoj Srbiji

U okviru obeležavanja Dana sećanja na stradanje i progon Srba, radi odavanja počasti tragično stradalom srpskom narodu u akciji “Oluja”, danas tačno u podne biće aktivirane sirene za javno uzbunjivanje na celoj teritoriji Srbije. 

Sirene će emitovati signal “prestanak opasnosti” 60 sekundi, saopštio je MUP.

Ceremonija je počela simboličnim susretom premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika u Sremskoj Rači, mestu u koje su najpre kročile nepregledne kolone izbeglica.

Nakon susreta Vučić i Dodik su simbolično u reku spustili vence. 

Na ceremoniji se okupilo više hiljada građana, ministri u Vladi, kao i predstavnici parlamenta, a parastos žrtvama Oluje služio je patrijarh Srpske paravoslavne crkve Irinej.

Vršački SNS organizovao je tri autobusa, kojim su članovi i simpatizeri otputovali u Sremsku Raču.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00