utorak, 18. avgust 2015.  19:42h
Pročitano 1268 puta

Održan zbor građana u Uljmi

U prostorijama bioskopske sale u Uljmi u ponedeljak, 17. avgusta, uz prisustvo oko 70 meštana Uljme održan zbor građana. Zbor je bio sazvan na inicijativu više od 1% građana što je u skladu sa Statutom MZ Uljma, a tačke dnevnog reda bile su finansijski izveštaji mesne zajednice u poslednje tri godine, kao i izveštaj o radu i postignuti rezultati. 

Zborom je predsedavao Dragan Amižić, predsednik Saveta MZ Uljma, inače član Pokreta Vršačka regija-Evropska regija. Amižić je predstavio najznačajnije radove koji su izvršeni ili se trenutno izvode u Uljmi među kojima su: izgradnja sportske hale vrednosti oko 80 miliona dinara, projektna dokumentacija za sanaciju vodovodne mreže, tribine i svlačionice košarkaškog kluba, projektna dokumentacija za asfaltiranje Vršačke ulice, uređenje trga, kao mnoge aplikacije ka Pokrajini i Republici.

Smatram da namera ljudi koji su podneli inicijativu za sazivanje zbora nije bilo rešavanje važnih pitanja i problema na teritoriji sela, već pre svega lični interesi pojedinaca. Ipak, posle održanog zbora jasno je da Savet i ja kao njegov predsednik imamo podršku da nastavimo sa radom budući da je odziv na zboru onih koji podržavaju naš rad bio četiri puta  veći od potpisnika peticije, kaže Amižić.

Meštani su od Saveta zatražili isticanje liste sa dužnicima Mesnoj zajednici, pre svega za vodu i zakup zaljišta za lokale.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00