četvrtak, 5. novembar 2015.  23:07h
Pročitano 1106 puta

SNS kupio specijalno vozilo osmogodišnjem Vrščaninu

Zahvaljujući Savetu za sport vršačkog SNS osmogodišnji Dragan Matić iz Vršca dobio je specijalno vozilo, koje će mu olakšati kretanje. 

Mali Dragan boluje od mišićne distrofije, a specijalno vozilo je jedna vrsta tricikla posebno prilagođena njegovim potrebama.

Velika nam je čast da uručimo Draganu ovo pomagalo, koje mu je neophodno kako bi se lakše kretao. On je, inače, odličan učenik i redovno pohađa školu. Bori se sa svim poteškoćama i ne nazaduje, nego napreduje. To je sve nas podstaklo da mu od srca pomognemo i preko našeg Saveta za sport prikupimo novac za ovo specijalno vozilo, istakao je Aleksandar Đorđević, poverenik vršačkog SNS.

Ovo nam mnogo znači 

Dragan ima kongentnu mišićnu distrofiju i neophodna mu je fizička aktivnost da bi sačuvao vitalnost. Ovaj tricikl će nam pomoći da nastavimo sa treninzima i aktivnostima, ali i olakšati kretanje i izlazak iz kuće. Hvala Srpskoj naprednoj stranci i njenom savetu za sport što nam je olakšala našu borbu. Takođe bih se zahvalio i udruženju Parakvad VŠ na podršci, istakao je Draganov otac Željko Matić.

Vozilo je kupljeno od sredstava prikuljenih ličnim donacijama članova Saveta za sport Srpske napredne stranke.

Kad smo čuli da je Draganu potrebno ovakvo vozilo, rešili smo da mu pomognemo i nabavimo specijalizovani tricikl. Nadamo se da će ga uspešno voziti i da će se sada i na taj način družiti sa svojim drugarima. Očekujemo da će mu to pomoći u njegovim fizičkim aktivnostima, a sada će se baviti i nekom vrstom sporta. Ovo je samo početak, jer naš Savet za sport ima u planu da nastavi da pomaže svim građanima, objasnio je Boris Gorjup, predsednik Saveta za sport vršačkog SNS. 

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00