petak, 11. decembar 2015.  23:48h
Pročitano 1732 puta

Održana tribina "RECI NE" u Vršcu

Unija žena SNS Vršac i Unija žena Južnog Banata, organizovale su tribinu "Reci NE" 10. decembra 2015. godine u prostorijama Mesne zajednice XII Vojvođanske brigade. 

Narednih 16 dana trajaće aktivnosti Unije žena vezane za borbu protiv nasilja nad ženama.

Na temu "Reci NE" govorili su: psiholog Branimir Matijević, lekar dr Miroslav Tepšić, diplomirani pravnik Dragan Morar, diplomirani ekonomista Branislav Vračević, podpredsednica GO SNS Pančevo i koordinator Unije žena za Južni Banat Sandra Božić i master dipl. defektolog Tatjana Nikolić.

Prisutni sugrađani, članovi i simpatizeri stranke imali su priliku da čuju probleme sa kojima se susreću žrtve nasilja. Tribinu je otvorila Nataša Ćirić predsednica Unije žena OO SNS Vršac.

sns tribina1

Psiholog Branimir Matijević je upoznao prisutne šta je to psihološko nasilje i ko su psihološki nasilnici: 

• dete koje je zlostavljano

• razmaženo dete koje kada odraste manipulativno upravlja žrtvom 

Dr Miroslav Tepšić naglasio je da bilo koji vid nasilja fizičko, psihičko ili seksualno treba dokumentovati u zdravstenoj ustanovi i uspostaviti uspešnu lekarsku intervenciju - poštovati poverljivost. Naglasio je da su zdravstveni radnici u obavezi da prijave nasilje shodno čl. 332 Krivičnog zakona RS.

Dragan Morar je apelovao geslom: ''SPASI ŽIVOT - PRIJAVI NASILjE'', a Branimir Vračević isticao da žene treba da budu ekonomski nezavisne, te ih treba ohrabiti da vode i pokreću sopstvene poslove.

Tatjana Nikolić je predočila trenutnu situaciju u našoj lokalnoj zajednici i korake koje bi u našoj sredini trebalo preduzeti sa ciljem prevencije ovakvih događaja.

Jačajte SAMOPOUZDANjE, to je najbolji lek protiv zlostavljanja, poručili su akteri tribine.

Autor:  OO SNS
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00