četvrtak, 31. decembar 2015.  02:25h
Pročitano 990 puta

Demokrate traže smenu člana opštinskog veća

Odbornici Demokratske stranke u lokalnom parlamentu održali su konferenciju za medije na kojoj su zatražili razrešenje člana opštinskog veća zaduženog za zaštitu životne sredine Miloša Vasića.

Odbornik Zoran Tomić istakao je nezadovoljstvo dnevnim redom na prethodnim zasedanjima, jer, kako navodi „odluke koje se nalaze pred odbornicima ispunjavaju formu, ali ne i suštinu koja bi trebalo da prati formu“.

Poslednja od tih odluka jeste Odluka o usvajanju Lokalnog ekološkog akcionog Plana Opštine Vršac, koja je na jučerašnjem zasedanju izazvala veliko negodovanje odbornika. Akcioni plan je sastavljen da se i ne može smatrati akcionim planom, pošto pojedine istorijske činjenice tretira na potpuno pogrešan i suprotan način. Javna preduzeća i ustanove koje se bave ekologijom uputili su niz primedbi, a želim da istaknem, da su odbornici DS-a glasali protiv i dobro je što akcioni plan nije usvojen – kaže Tomić.

On je naglasio da je ovo samo jedan u nizu dokumenata koji su predloženi od strane člana Opštinskog veća zaduženog za zaštitu životne sredine Miloša Vasića.

Svi dokumenti koje on predlaže Skupštini ili Opštinskom veću koketiraju sa zakonom, jedni delovi su suprotni zakonu, dok drugi nisu. To je razlog zbog čega mi iz Demokratske stranke tražimo da g. Vasić podnese ostavku na ovu funkciju, jer se ispostavilo da je on ne može obavljati na kvalitetan način. Ukoliko on to ne želi da uradi, apelujemo na predsednika Živkovića da na prvoj narednoj sednici podnese zahtev za njegovo razrešenje. Naglašavam da nemamo ništa protiv da, prema potpisanom koalicionom sporazumu, to mesto zauzme neko drugi iz SNS-a, ali da to bude čovek koji tu funkciju može da obavlja na zakonit i kvalitetan način“ – poručio je Tomić.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Lazar Guteša naglasio je da je nakon jučerašnjeg zasedanja SO Vršac „utisak da se lokalna vlast raspala“.

U poslednjih nekoliko meseci vlast, koju čine SNS-SPS-Pokret-LSV, brojnim primerima dokazala je da ne funkcioniše kao vlast, već isključivo radi sebe i određenih interesnih grupa. Ne postoji izražavanje političke volje niti način vršenja vlasti kakav je uobičajen u višestranačkom političkom sistemu. Jučerašnje zasedanje pravi je primer moje konstatacije, nekoliko važnih tačaka nije usvojeno uz primetno neslaganje koalicionih partnera. Demokratska stranka je zabrinuta za svoje sugrađane, koji su objektivno nezadovoljni zbog ovakvog stanja vršenja političke vlasti i mi naglašavamo da smo spremni da preuzmemo odgovornost za svaku vrstu vršenja vlasti – rekao je Guteša i dodao da DS raspolaže ljudima koji mogu odgovoriti teškom trenutku.

Predsednica Opštinskog odbora Demokratske stranke u Vršcu dr Tatjana Vešović  sumirala je odlazeću godinu, koja je prema njenim rečima bila teška. Ona naglašava da je 2016. prava prilika da građani svojim glasom ocene dosadašnji rad lokalne vlasti.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00