utorak, 1. mart 2016.  23:47h
Pročitano 2623 puta

Vršački SNS se zahvalio za vraćanje statusa grada

Povodom vraćanja statusa grada Vršcu, danas je u prostorijama opštinskog odbora SNS u svečanoj atmosferi održana konferencija za medije. 

Vršac je dobio status grada. Nešto za šta su se borili i naši preci, u smislu da su bili spremni i glavu položiti, samo da bi svoj grad i dostpojanstvo sačuvali. Tako je Vršac grad koji je u istoriji zauzeo visoko mesto važnosti za srpski narod i sve narode koji u njemu vekovima žive. To je delom potvrdio i ličnom žrtvom svetu pokazao tadašnji episkop Teodor Nestorović, današnji Sveti Teodor Vršački. Položivši svoj život za grad Vršac, ostavio je zavet da ga čuvamo i branimo i usavršavamo u svakom pogledu, istakao je Aleksandar Đorđević, poverenik vršačkog SNS.

On se zahvalio Vrščanima na ukazanom poverenju, ali i premijeru Aleksandru Vučiću, kao i poverenicima za Južni Banat - Branku Malovići i Darku Jovanoviću, za koje je rekao da su "spona do premijera i da bez njihovog danonoćnog zalaganja do ovoga ne bi došlo, makar ne u skorije vreme".

Proslava

Svečana proslava povodom dobijanja statusa grada najavljena je na današnjoj konferenciji za medije, a mesto, vreme i nači biće naknadno saopšteno.

Novinarima se obratio i predsednik opštine Vršac, koga od  danas možemo zvati i gradonačelnik, Čedomir Živković.

Srpska napredna stranka, na čelu sa njenim predsednikom i premijerom Aleksandrom Vučićem, uz angažovanje ministra Selakovića, prepoznala je ekonomski, kulturni i turistički potencijal Vršca, opštine sa razvijenom prekograničnom saradnjom sa susednom Rumunijom, i omogućila mu da dobije status grada koji mu otvara perspektive za dalji razvoj u svakom pogledu, izjavio je Živković na konferenciji za novinare Opštinskog odbora SNS.

On je naglasio da se ostvarilo ono na čemu su žitelji Vršca godinama radili i čemu su težili. 

„Dobijanje statusa grada predstavlja važnu kariku za uspešniji ukupan razvoj ne samo ovog kraja već i južnog Banata, rekao je gradonačelnik.

Živković je rekao da je Vršac status grada dobio zahvaljujući SNS, "nakon 15 godina, nekoliko bezuspešnih inicijativa, odsustva sluha svih prethodnih Vlada"

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00