nedelja, 3. april 2016.  20:45h
Pročitano 2202 puta

Jubilarni Vršac Dance Open okuplja preko 2000 takmičara iz regiona

Vršac Dance Open, plesni festival koji se ove godine po deseti put održava u hali Centra Milenijum u Vršcu, okupiće 23. aprila preko 2000 plesača iz celog regiona, ali i Egipta i Italije.

Osim takmičarskog dela gde će se takmičari nadmetati u sportskom i umetničkom plesu, u okviru Festivala biće organizovane i radionice za plesače. Predavači koji će održati radionice su velika imena iz sveta plesa, kako u Srbiji, tako i u Evropi. To su Miloš Isailović (Srbija), Miroslav Balog - Bboy Goofy (Srbija), Sebastian Vunder (Nemačka), Sabrina Bosko (Italija), Paolo Londi (Italija) i Hose de la Kruz (SAD). 

Vršački plesni festival zauzima visoko mesto na listi najboljih plesnih festivala na Balkanu. Deset godina za redom krajem aprila, zahvaljujući plesnom studiju "Olja" koji je organizator Festivala, Vršac poseti više od 2000 plesača iz Srbije, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske... Ovogodišnji Festival koji nosi simbolično ime - Vršac Grand Prix, dovešće u naš grad i balerine iz prestižnih plesnih akademija iz Kaira i Rima. One će, zajedno sa sa balerinama iz plesnog studija "Olja", nastupiti na svečanoj akademiji povodom jubileja Festivala koja će se održati 22. aprila.

Olgica Jovanović, organizatorka festivala Vršac Dance Open, kaže da će ovogodišnji Festival po mnogo čemu biti poseban.

Glavna vest je da će se na našem festivalu, prvi put u Srbiji, održati velika audicija za plesače. Tom prilikom će Hose de la Kruz, profesionalni plesač i koreograf iz Amerike, odabrati dvoje najboljih. Oni će dobiti stipendije za jednomesečno plesno usavršavanje u Tusonu, u Arizoni, objašnjava Olgica Jovanović.

vršac dance open 2015Osim prestižnih stipendija, najbolji plesači će imati priliku da dobiju još mnogo nagrada. 

Mnogi sugrađani su podržali Vršac Dance Open, na čemu smo im zaista vrlo zahvalni. Upravo zbog njih, deseti Festival će biti stvarno poseban. 

Festival će trajati celog dana, a plesaće se paralelno na dve bine - jedna će biti u hali Centra Milenijum, a druga u Kongresnoj dvorani. Posebno atraktivan biće Break Dance Battle. Više o samom Festivalu, sudijama, predavačima, nagradam i učesnicima možete saznati i na Fejsbuk stranici Vršac Grand Prix Dance Open.

 

Autor:  Andrea Gašparević
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00