četvrtak, 11. avgust 2016.  22:30h
Pročitano 2040 puta

KK VRŠAC: Zatekli smo dva igrača i milionske dugove

Protekla su nepuna dva meseca otkako je nova uprava preuzela rukovođenje Košarkaškim klubom Vršac. Za to vreme urađen je presek stanja i posle detaljne analize direktor Predrag Kanački se javnosti obratio sa podacima o zatečenoj situaciji.

Uz napomenu da će sve što nova uprava bude radila biti javno, najpre se osvrnuo na stanje u igračkom kadru.

Zatekli smo seniorski tim sa dva košarkaša. To su Stefan Mitrović i Milan Munižaba, koji nisu napustili klub iako su to mogli da urade jer su im zarade kasnile više od 60 dana. Od mlađih selekcija postoji samo juniorska ekipa koja broji 12 košarkaša. Što se tiče ženske ekipe, nijedna igračica u seniorskom pogonu nije pod ugovorom a mlađe selekcije ne postoje, objašnjava Kanački

Potom je izneo podatke vezane za zatečenu finansijsku situaciju u klubu.

Veliki problem je suspenzija od strane Košarkaških saveza Srbije i Vojvodine koja onemogućava nastup na takmičenjima i korišćenje prelaznog roka. Obaveze prema Košarkaškom savezu Vojvodine odnose se na godišnje članarine muške i ženske ekipe u iznosu od 360.000 dinara. U međuvremenu je bivši igrač kluba, Boris Savović, preko svog ugostiteljskog objekta BIMS uplatio taj iznos, čime je učinio izuzetan gest koji itekako cenimo, istakao je Kanački.

Ostaje dug prema Košarkaškom savezu Srbije u iznosu od 167.875 dinara koji se odnosi na kazne iz takmičenja u prethodnoj sezoni. Kanački je zatim izneo podatke vezane za dug prema igračicama i igračima, članovima stručnog štaba kao i prema dobavljačima i stanodavcima.

Ukupna dugovanja kluba iznose nešto više od 14 miliona dinara (14.075.380). Igračicama i igračima, kao i članovima stručnog štaba se za sezonu 2015/16 duguje 3.172.888 dinara. Za prethodne sezone igračicama i igračima duguje se 4.669.115 dinara, dok je dug prema članovima stručnog štaba iz prethodnih sezona 2. 401.481 dinara. Obaveze prema dobavljačima su 3.025.361 dinara, dok klub za stanarine duguje 806.533 dinara, naveo je direktor KK Vršac.

Potom su na red došli i podaci o klupskim potraživanjima koja nisu naplaćena u toku prethodne sezone. 

Košarkaški klub FMP iz Železnika Vršcu duguje 1.400.000 dinara. Prošlogodišnji sponzor, Kompanija Svislajon, kome dugujemo veliku zahvalnost što je preuzeo brigu za vršačku košarku u delikatnom trenutku, po osnovu ugovora, Košarkaškom klubu Vršac treba da uplati još 3.600.000 dinara. Dug grada Vršca prema klubu, koji je u trenutku preuzimanja iznosio 700.000 dinara, u međuvremenu je namiren. U idealnim uslovima, kada bi se sva potraživanja naplatila dugovanja kluba iznosila bi 8.375.380 dinara, naglasio je je Kanački.

Direktor Košarkaškog kluba Vršac rekao je da se rukovodstvo nalazi pred izuzetno komplikovanim zadatkom obezbeđenja sredstava za poslovanje u narednom periodu. Veliki problem je, prema rečima Kanačkog, izgubljeno poverenje od strane igrača, tako da je saradnja za sada dogovorena samo sa igračima sa kojima je aktuelno rukovodstvo kluba sarađivalo prethodnih godina. 

Na osnovu svega navedenog, sportski rezultat u narednoj sezoni nije imperativ već, pre svega, stabilizacija kluba i intenziviranje rada sa mlađim selekcijama, naveo je direktor KK Vršac.

Početak priprema zakazan je za ponedeljak 15. avgust.

Autor:  B. Josimov
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00