ponedeljak, 26. septembar 2016.  11:19h
Pročitano 3873 puta

Nova škola košarke u Vršcu "Da ganjaju lopte, a ne pokemone" (VIDEO)

Proslavljena imena vršačke košarke Željko Lukajić, Dušan Gvozdić i Miljan Ivanović pokrenuli su školu košarke u Vršcu.

Osim tri velika imena vršačke košarke u školi će raditi i Mario Janković, Lukajićev saradnik i Vrščanin, koji je pet godina radio sa mlađim kategorijama u beogradskom klubu Beko. Uzrast dece za upis u školu košarke InMonte je 2006. godište ili stariji.

Treninzi se održavaju u čuvenoj sali Hemijske škole ponedeljkom, sredom i petkom od 19:30h. Više možete saznati OVDE

Odličili smo da u Vršcu napravimo školu i decu uvedemo u tajne košarke od samog početka ove veoma važne igre. Što bi rekli od A do Š. Nadamo se da ima dece koja to žele i da možemo ponovo da vratimo vršačku košarku u sam vrh u Srbiji, ali i da se ponovo zaigraju evropska takmičenja. Zato smo i dali simboljičan naziv InMonte, što u prevodu sa latinskog znači "Na Bregu". Važno je da oni budu strpljivi i ambiciozni, a mi ćemo dati sve od sebe da ih znanjem izvedemo na pravi put, da sutra svoj grad i svoju zemlju predstvljaju na pravi najbolji način. Kao što to i dan danas rade mnogi koji su prošli Hemofarmovu školu košarke. Ogromna prednost Vršca u odnosu na druge sredine je što ima odličnu infrastrukturu za košarku, objašnjava Željko Lukajić, trener Hemofarma u najuspešnijem periodu ovog kluba.

in monte kosarka

Lukajić, iako nije Vrščanin, oseća se stanovnikom našeg grada.

Davno sam se opredelio za življenje u Vršcu. Rezultati koje smo napravili daje i meni zadatak da vratimo decu sportu, jer je to veoma važno. Da se nauče zajedništvu, karakteru, borbi i ambiciji. Da se sklone sa ulice. Da ne ganjaju pokemone nego loptu, kaže Lukajić

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00