subota, 9. septembar 2017.  13:09h

Velike promene u Plesnom studiju Olja

Nova sezona u Plesnom studiju Olja donosi velike promene. Osim nove sale, plesače očekuje i novi tim stručnih saradnika koji će sa njima raditi u ovom studiju.

Plesni studio Olja ove sezone će, osim savremene igre, jazz baleta i show dance-a, uvesti i klasičan balet. Međutim, ono što je posebno bitno za sve plesače jeste tim stručnjaka koji će ove sezone sarađivati sa studijom. Olgica Jovanović, direktorka studija, napominje da plesači već sada mogu rezervisati svoje mesto u timu.

Novi stručni saradnik koji će ove sezone raditi sa našim plesačima je Tamara Pjević, profesorka savremene igre u srednjoj baletskoj školi Lujo Davičo i Nacionalnoj fondaciji za igru. Osim što je odličan pedagog, Tamara ima veliko iskustvo i u pozorištu - članica je Bitef dance kompanije. Upravo ovo je razlog zašto smo nju odabrali za saradnika. Sigurna sam da će svi plesači pored nje mnogo naučiti i dodatno napredovati, objašnjava Olgica.

Posebna privilegija za najbolje plesače biće saradnja sa Stašom Stanković, vlasnicom najuspešnijeg srpskog plesnog kluba Dance Factory, koja važi za jednu od najboljih koreografkinja u našoj zemlji.

Sigurna sam da svi plesači znaju ko je Staša Stanković, jer njeno ime zaista mnogo vredi u plesnom svetu. Velika je privilegija da vam koreografiju radi upravo ona, a vršačkim plesačima se pruža takva prilika - solo i duo koreografije plesača našeg studija radićemo u saradnji sa Stašom, dodaje Olgica.

Promena dosadašnjeg koncepta donosi priliku i za odrasle plesače. Osim pripreme za dalje plesno školovanje i audicije, stariji plesači će moći dodatno da se usavršavaju na nekom od plesnih programa u inostranstvu.

Odlučili smo da se ove sezone, ali i svake sledeće, okrenemo ka ozbiljnoj plesnoj edukaciji. Plesači moraju biti svesni da su rad na sebi, kao i proširivanje znanja, najbitniji faktori koji utiču na stepen uspešnosti u ovom sportu, poručuje Olgica Jovanović.

Kako je ove sezone edukacija na prvom mestu, Plesni studio Olja je u pregovorima sa najprestižnijom baletskom školom u Srbiji, kako bi se u našem gradu uskoro otvorilo pripremno odeljenje ove baletske škole i na taj način pružila prilika svim vršačkim plesačima da nastave svoje plesno usavršavanje u ovoj prestižnoj instituciji.

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00