ponedeljak, 15. oktobar 2018.  17:36h

Mladi vršački vozač kartinga dobija pomoć grada

Pomoćnik gradonačelnice Vršca Dejan Santrač i član gradskog veća za sport i omladinu Boban Bogosavljević primili su danas u Gradskoj kući mladog karting vozača Igora Teševića.

Igor Tešević, iako ima samo 11 godina, već pet godina se takmiči u vožnji kartingom, a za svo to vreme osvojio je brojne trofeje u zemlji i inostranstvu među kojma su najbitnije dve titule šampiona Srbije i poslednja iz Bugarske gde je uprkos velikoj konkurenciji postao prvak Balkana.

Pomoćnik gradonačelnice Dejan Santrač čestitao je mladom karting vozaču na njegovim dosadašnjim uspesima i konstatovao da se Igor bavi jednim sportom koji uz mnogo napora i odricanja iziskuje i značajna finansijska sredstva koja su do sada uglavnom sami morali da obezbede njegovi roditelji.

Grad Vršac prepoznao je Igorov talenat i u budućnosti ćemo pomoći Igoru kao bi napredovao dalje u svojoj karijeri, a kroz njegov klub podstakli razvoj auto moto sporta u Vršcu - dodao je Santrač.

Igor Tešević je ispred svojih pehara ispričao današnjim domaćinima svoju priču, upoznao ih sa sportom kojim se bavi i predstavio svoje najvažnije uspehe.

Želeo bih da se u budućnosti bavim ovim sportom na mnogo ozbiljnijem nivou, a da jednog dana možda da stignem i do Formule 1“ ne skrivajući svoje ambicije, rekao je na kraju razgovora Igor Tešević.

Član gradskog veća za sport i omaladinu Boban Bogosavljević naveo je da do pojave Igora Teševića, Vršac nije imao značajnije rezultate u auto moto sportu i da je pomno pratio njegove uspehe poslednjih godina.

Ideja je da u narednom periodu pomognemo našem malom sugrađaninu da ostvari svoje snove što je zaista dostižno jer kada pogledamo da neko za tako malo godina ima ovakve rezultate možemo samom da kažemo svaka čast - istakao je član gradskog veća pohvalivši sve dosadašnje Igorove uspehe.

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00