ponedeljak, 8. april 2019.  09:32h

Aktivnosti udruženja “Snow Team” u sezoni 2018/2019. (VIDEO)

Spustila se snežna zavesa na još jednu veoma uspešnu sezonu sportskog udruženja skijaša „Snow Team“ iz Vršca. Kao i prethodnih godina negde u ovo vreme sumiraju se utisci iz sezone koja je ostala iza nas. Krenimo redom s opisom naših zimskih avantura.

Paradiski, Francuska

U drugoj nedelji januara, kao rezultat saradnje s udruženjem ljubitelja skijanja SkiBus iz Beograda, put Francuske krenulo je 35 članova našeg udruženja. Raduje nas što su nam se nakon nekoliko godina pauze, tokom kojih nisu išli na Alpe, priključile nama drage osobe koje su prepoznale naš rad i energiju, što ide u prilog tome da kao udruženje idemo u dobrom pravcu.

Usledilo je nedelju dana sjajnog skijanja i bordanja. Sve nam je išlo u prilog, lepo vreme za ovaj deo godine, snega u izobilju, smeštaj za koji se može reći da je bio perfektan, odnosno na samoj stazi, i sve to uz jedno sjajno druženje s puno humora i pozitivne energije. Paradiski je svakako ski centar koji bismo vrlo rado ponovili u nekim narednim godinama.

Paradiski je ski regija koja beleži konstantan razvoj, od infrastrukture samog skijališta pa sve do arhitekture okolnih naselja, a gosti su shodno tome sve brojniji. Krajem 2003. godine ski centar Les Arcs je povezan s ski centrom La Plagne spektakularnom gondolom „Vanoise Express“ koja spada u najmodernije i najveće žičare na svetu (kapaciteta 200 osoba). Na ovaj način je nastala velika ski regija Paradiski, koja povezuje tri ski centra: Les Arcs, La Plagne i Peisey-Vallandry.

Zbog velikog broja staza i dužine kilometara koji su na raspolaganju raspoloženim posetiocima, Paradiski predstavlja pravi izazov za skijaše i bordere. Paradiski s ukupno 256 staza i 425 kilometara staza, po broju i dužini staza spada u treću po veličini ski regiju u Francuskoj i jednu od najboljih i najvećih u Evropi.

Širok spektar staza raznovrsnih karakteristika, omogućava da na ovom skijalištu mogu uživati svi, od apsolutnih početnika pa do tehnički najnaprednijih skijaša i bordera. Kada je u pitanju infrastruktura i propratni sadržaji, Paradiski ostavlja utisak modernog i odlično opremljenog ski centra.

Opšti je utisak da smo odabrali skijalište koje je u potpunosti ispunilo sva naša očekivanja.

Bansko, Bugarska

Drugu godinu zaredom organizovali smo odlazak u Bansko koji predstavlja najperspektivniji ski centar na Balkanu s fantastičnim uslovima za skijanje. Možemo se pohvaliti činjenicom da je odlazak u Bansko bio kompletno u samostalnoj organizaciji našeg udruženja.

Za vreme praznika Međunarodnog dana žena, napravili smo i ponudili četvorodnevni aranžman u ovom ski centru. Prethodne sezone iz Vršca put Banskog krenulo je 100 osoba, mislili smo da će biti teško da ponovimo istu brojnost s obzirom na to da se Dan žena praznuje radno. Međutim, sve ono što smo u  prethodnom periodu radili u okviru udruženja pokazalo se da nije slučajno. Ponosni smo da smo i ovog puta zaslužili poverenje grupe od oko 100 naših sugrađana koji su krenuli s nama put Banskog. Nakon ove sezone, sigurni smo da će naredne sezone iz Vršca autobus za Bansko biti popunjen već u decembru mesecu.

Popularnost ovog ski centra naglo je skočila u poslednjih nekoliko godina, zahvaljujući modernizaciji skijališta i infrastrukture. Utisci su bili sjajni, pored lepog vremena i dobrog skijanja Bansko nam je ponudio i intenzivan noćni život s mnoštvom sadržaja, modernih klubova, diskoteka i tradicionalnih mehana.

Raduje nas veliki broj novih članova koji su po prvi put stali na skije ili bord i to je ono što pokazuje da smo kao udruženje na dobrom putu. Ono što je možda i najupečatljivije bilo je veliki broj dece koja su krenula s nama na put. Ne zna se da li su deca više uživala praveći prve korake na snegu ili u međusobnoj igri nakon skijanja u hotelu i bazenu. Za najmlađe članove priredili smo zabavu tokom koje smo im dodeli medalje u znak uspešno završene ski i bord obuke. Osmesi na licima najmlađih bili su nam ogromna satisfakcija za sav uloženi trud i napor oko organizacije projekta Bansko.

Bansko je bio jedna više nego uspešna misija u organizaciji našeg udruženja što su pokazali brojni pozitivni komentari nakon povratka u Vršac.

I na kraju…

Pored organizovanog odlaska u Francusku i Bugarsku, ostalo je prostora i za odlaske na ski vikende u regionu. Vredno pomena su odlasci naših članova u manjem broju na: Kopaonik, Jahorinu i Brezovicu.

Kao udruženje idemo u pravcu da gradimo dugoročnu priču, da predstavimo ovaj zdrav vid rekreacije što većem broju naših sugrađana. Ponosni smo što smo ove sezone okupili ukupno preko 150 osoba koje su nas pratile u zimskim avanturama. Trudimo se da našim članovima, pogotovo onima kojima je prvi put da staju na skije ili bord, obezbedimo opremu i što je vrlo važno ski i bord instruktora koji će im pomoći da savladaju prve korake na snegu. Svake sezone izrađujemo po neki odevni predmet s obeležjima udruženja za naše članove i po tome smo postali prepoznatljivi.

Našim članovima obezbedili smo značajne popuste pri kupovini sportske opreme u mreži prodavnica Beosport i Intersport. Takođe, obezbedili smo značajne popuste i do 50% na smeštaj u preko 50 planinskih objekata na teritoriji Srbije i BiH. Ovim putem vas i pozivamo da nam se pridružite u nekoj od narednih zimskih avantura i postanete članovi udruženja „Snow Team“ iz Vršca.

Aktivni smo na društvenim mreža na kojima imamo veliki broj pratilaca i trudimo se da ih redovno obaveštavamo o našim aktivnostima, naročito tokom zimske sezone. Pored Facebook i Instagram profila kreirali smo i You Tube kanal na koji smo postavili video materijale nastale iz naših snežnih avantura.

Želimo da se zahvalimo onima koji su prepoznali ovu lepu ideju i podržali naše udruženje: Hemofarm Fondacija, STUP Vršac, Dunav osiguranje, Deko Print, portal Vršac MOJKraj i Foto Dejan Gold studio.

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00