sreda, 29. april 2015.  14:15h
Pročitano 1918 puta

„Vršac dance open 2015“ okupio 1500 plesača iz regiona

Deveti po redu festival modernih plesova „Vršac dance open 2015“ održan je prošlog vikenda u centru „Milenijum“. Na festivalu se takmičilo oko 1500 plesača iz Srbije, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije.

Zbog velikog broja učesnika iz pedeset plesnih klubova, program se paralelno odvijao na dve bine – jedna je postavljena u samoj hali, dok je drugi deo programa bio na bini Kongresnog centra.

Takmičare uzrasta od tri do trideset godina ocenjivala su priznata imena u svetu plesa - Vojin Jovančević (Pokrajinski zavod za sport), Miloš Isailović (Nacionalna fondacija za igru), Nataša Jekić (međunarodni sudija, Bosna i Hercegovina) i Marina Aranitović (međunarodni sudija, Srbija).
Vršac dance open 2015” održan je u organizaciji plesnog studija Olja” pod pokroviteljstvom Opštine Vršac i Sportskog saveza Opštine Vršac uz podršku centra “Milenijum”.

Član opštinskog veća za sport Julkica Marković Mitrašinović svečano je otvorila festival i tom prilikom pozdravila sve učesnike i poželela im dobrodošlicu u Vršac. Ona je dodala i da se nada još većem broju takmičara sledeće godine, kada će se Vršac dance open” odražati jubilarni deseti put.

Olgica Jovanović, profesor i koreograf plesnog studija Olja” i menadžer plesnih festivala, istakla je da joj je posebno drago što je osim regularnih, imala mogućnost da dodeli i specijalne nagrade plesačima koji su se istakli.

Talentovani plesači dobili su vredne nagrade u vidu smeštaja i kotizacija na međunarodnim festivalima koje će se u toku ove i sledeće godine održati u Rimiju, Pragu, Beču... Nadam se da će ih to podstaći da još više treniraju i neguju svoj talenat - rekla je Olgica Jovanović.

Vršačke balerine iz plesnog studija Olja”, pokazale su se kao odlični domaćini.

Devojke su celog dana pomagale oko organizacije, a kada je došao red za njihove nastupe, odigrale su sve koreografije besprekorno i zasluženo osvojile medalje. Posebno sam ponosna kako su balerine odigrale koreografije Breakfast at Tiffany’s” i So Franch” sa kojima će predstaviti Vršac na državnom prvenstvu u maju ove godine”, dodala je Jovanovićeva.


Vrščanke su se predstavile sa šesnaest koreografija i osvojile osam zlatnih, četiri srebrne i četiri bronzane medalje.

Autor:  Andrea Gašparević
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00