utorak, 26. maj 2015.  15:56h
Pročitano 1099 puta

Dan izazova u Vršcu

Manifestacije „Dan Izazova u Vršcu 2015“ organizuje se sutra u Vršcu pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, uz blagoslov Srpske Pravoslavne crkve, uz saglasnost Opštine Vršac i tehničke podrške „Centra Milenijum“, saopštio je klub „Gošinkan“  ispred Asocijacije Sport za Sve Vojvodine.

Manifestacija će se održati 27. maja u porti Saborne crkve Svetog Nikole sa početkom u 11 časova. Svaki klub će se predstaviti svojim sportom na glavnoj bini.

Pored toga svaki klub će uključivati tokom čitavog dana posetioce u svoje aktivnosti. U proteklih 20 godina naša zemlja je bila uspešan učesnik Dana Izazova.

Dejan Tomašević dolazi u Vršac

U 14 časova na glavnoj bini će se klubovima obratiti Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marnika Tepić, predstavnici Sporta za Sve Vojvodine, naš proslavljeni košarkaš Dejan Tomašević i kao domaćini manifestacije Srpska Pravoslavna crkva i Opština Vršac.

Kroz ovaj program se u ranijim godinama uključivalo preko milion građana iz opština/gradova Srbije koji su do sada imali značajne nastupe i u međunarodnoj konkurenciji. Ovu planetarnu akciju organizuje TAFISA sa ciljem animacije što većeg broja građana radi uključenja u rekreativne aktivnosti sa sportskim i kulturnim sadržajima kroz igru, druženje i zabavu. Dan Izazova je istovremeno i dan pozitivne, neusiljene atmosfere. To je dan koji kreira samosvest i entuzijazam, dan aktivnog življenja u kojem se ne biraju najsposobniji, dan koji angažuje sve građane bez obzira na pol, uzrast i nivo fizičkih i funkcionalnih sposobnosti, socijalni status i sl. Suština programa Dana Izazova je međusobno nadmetanje dve, žrebom izabrane, opštine/grada iz iste kategorije, koji će, korišćenjem najraznovrsnijih sportsko-rekreativnih sadržaja, biti uspešniji u iniciranju i pokretanju većeg broja građana na vežbanje i aktivnost. Minimalni zadatak u okviru Dana Izazova je da se svaki građanin bavi određenim sportsko-rekreativnim sadržajem u trajanju od najmanje 15 minuta neprekidno, pod motom „KAKAV SAN, VEŽBAM SVAKI DAN“ i da tu aktivnost prijavi opštinskom-gradskom Organizacionom odboru Dana Izazova. Dan Izazova je istovremeno prilika za uspostavljanje saradničkih, prijateljskih, kulturnih, sportskih, privrednih i turističkih veza među opštinama/gradovima, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom planu. Očekujemo da će ove 2015. godine u akciji učestvovati preko 100 opština/gradova sa više od 800 hiljada učesnika, piše u saopštenju.

 

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00