petak, 29. maj 2015.  03:07h
Pročitano 903 puta

Održan Dan izazova u Vršcu

Međunarodni Dan izazova, dan koji je posvećen animaciji stanovništva radi uključenja u rekreativne aktivnosti, obeležen je u sredu i u Vršcu, a učešće je uzelo nekoliko stotina aktivnih i rekreativnih sportista, a jedan od promotera bio je i naš proslavljeni košarkaški reprezentativac Dejan Tomašević.

foto: Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu foto: Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu

Punih dvadeset godina u čitavoj Republici Srbiji, pa samim tim i u Vojvodini, obeležava se Međunarodni Dan izazova, dan koji je posvećen animaciji što većeg broja stanovništva radi uključenja u rekreativne aktivnosti sa sportskim i kulturnim sadržajima kroz igru, druženje i zabavu, a u organizaciji Svetske asocijacije Sporta za sve.

U sredu je Dan izazova obeležen i u Vršcu pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a u organizaciji kluba „Gošinkan“ ispred Asocijacije sporta za sve Vojvodine. Prisutnima koji su se uključili u sportske aktivnosti, obratila se resorna sekretarka, gospođa Marinika Tepić koja je pozdravila sve građana Južno – banatskog okruga koji su danas došli u Vršac kako bi se zajedno bavili sportom.

dan izazova 3

Dan izazova je međunarodna sportska manifestacija koja je namenjena svima bez obzira na pol, starost ili na to da li su rekreativci ili profesionalni sportisti, koja ima za cilj što veći obuhvat stanovništva, a to je i jedan od prioriteta u radu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Sport ne sme biti socijalna kategorija, on mora biti dostupan svima i u njemu nema mesta ni za kakav oblik ili vid diskriminacije. Bavljenje sportom je oduvek bio preduslov za unapređenje i očuvanje zdravlja nacije, kako u najranijem uzrastu, tako i u trećem dobu i upravo zbog toga ovakve akcije animacije svih su dobar primer kako da se što veći broj ljudi na ovaj način uključi u bavljenje fizičkom aktivnošću.

dan izazova 4

Sekretarka Tepić je potom održala i sportski forum u Hali Milenium kojoj su prisustvovali predstavnici sportskih klubova, a na temu finansiranja sporta od strane resornog sekretarijata i podrška klubovima.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00