petak, 19. jun 2015.  17:40h
Pročitano 1080 puta

Bobi i Gerić podržali Vršačku uličnu olimpijadu

Slavni srpski sportisti, odbojkaš Andrija Gerić i košarkaš Boban Marjanović podržali su ovogodišnju Vršačku uličnu olimpijadu - Sportom do uspeha, i tom prilikom će učestvovati i u snimanju promotivnog spota Vršačke olimpijade.

Bobi Marijanović i Andrija Gerić Bobi Marijanović i Andrija Gerić studentivrsac.org

Odbojka i košarka, sportovi koji će se naći na predstojećoj Vršačkoj uličnoj olimpijadi - Sportom do uspeha, već godinama spadaju među najpopularnijie timske igre naše omladine, te ne čudi što su iznedrili jedne od najvećih velikana srpskog, ali i svetskog sporta.

Andrija Gerić, rođen u Novom Sadu, karijeru je započeo u rodnom gradu igrajući za OK "Vojvodina", da bi potom nastavio uspešnu karijeru u Italiji i turskom "Fenerbahčeu". Krasi ga bronzana medalja sa Olimpijskih Igara u Atlanti 1996. i zlatna medalja u Sidneju četiri godine kasnije, zlato na Evropskom prvenstvu 2001. kao i mnogobrojni uspesi u klubovima za koje je igrao. Bitno je napomenuti da je 2000. proglašen za najboljeg blokera na svetu.

Boban Marjanović, sa svojih 221cm, često je jedan od najviših centara na svakom takmičenju na kojem nastupa. Karijeru je započeo u vršačkom "Hemofarmu", a sportski potencijal u potpunosti ostvaruje u Rusiji, "Radničkom" iz Kragujevca i "Mega Vizuri". Sada igra za" Crvenu Zvezdu", sa kojom je ove godine osvojio Kup Radivoja Koraća, Aba ligu i domaće prventsvo. Tokom upravo završene sezone postavio je rekord kao igrač sa najviše skokova u jednoj sezoni u Evroligi i kao igrač sa najvišim indeksom korisnosti u istom takmičenju. Član je najbolje petorke Evrolige za proteklu sezonu. Popularni Bobi je proglašen i za najkorisnijeg igrača Super lige Srbije za proteklu sezonu.

Podsećamo, Vršačka ulična olimpijada - Sportom do uspeha trajaće od 17. do 26.jula. Prijave su već počele, dođite da se takmičite i krenete sportskim stopama naših velikana!

Autor:  studentivrsac.org
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00