petak, 10. jul 2015.  20:30h
Pročitano 903 puta

Imate još sedam dana da se prijavite za Vršačku uličnu olimpijadu

Vršačka ulična olimpijada počinje za sedam dana. Prijave za takmičare otvorene su do 16. jula, a za volontere traju do nedelje.

Danas je povodom Vršačke olimpijade održana konferencija za novinare. Medijima su se obratili Julkica Mitrašinović, članica Opštinskog veća zadužena za sport i omladinu, Borivoje Matić, predsednik Unije studenata i Miloš Višacki, sekretar Unije studenata. 

Julkica Mitrašinović pozdravila je i ovaj projekat Unije studenata. Kako ističe, Opština Vršac je obezbedila logističku podršku, kao i deo finansija. Nada se da će se ove godine broj učesnika povećati, te da će se Vršac predstaviti kao pravi sportski grad.

Miloš Višacki kaže da su zadovoljni dosadašnjim odzivom prijavljenih mada, poučeni prethodnim iskustvom, očekuju da će broj prijava porasti poslednje nedelje. Prošle godine bilo je 250 takmičara iz 12 gradova Srbije, ove godne su stigle prijave iz Beograda, Novog Sada, Kovina, Niša i Kragujevca“.

Borivoje Matić je najavio da će tokom Olimpijade Unija studenata podržati dve humanitarne akcije. Naime, u saradnji sa udruženjem „Parakvad Vršac“ skupljaće se novac za sanaciju kuće Jasne Krsmanović, uništene u prošlogodišnjim majskim poplavama. Pored toga, skupljaće se čepovi za akciju „Humanitarni čep“.   

Do početka Olimpijade ostalo je još sedam dana, prijave su otvorene do četvrtka, 16. jula. Takmičari mogu da se prijave za šest sportova: basket (3x3, 1x1, šutevi za 3 poena), biciklizam, plivanje, stoni tenis, odbojku na pesku i uličnu trku. 

Prijave za volontere otvorene su do nedelje. 

Autor:  studentivrsac.org
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00