utorak, 14. jul 2015.  19:21h
Pročitano 848 puta

Vršačka ulična olimpijada počinje u četvrtak

Druga Vršačka ulična olimpijada - Sportom do uspeha biće svečano otvorena u četvrtak, 16. jula u 20h, na gradskom trgu u Vršcu.

Studenti će prigodnim programom pozdraviti okupljene građane, ali i sve sportiste koji će se narednih dana takmičiti na Vršačkoj uličnoj olimpijadi. Pozivamo sve da nam se pridruže i podrže ideju članova Unije studenta Vršca da sport ponovo zaživi u našem gradu. Svečano otvaranje upotpuniće Emilija Đonin i Aleksandar Zavišin, a tada će se održati i žreb za turnir u basketu. 

Vršačka ulična olimpijada trajaće deset dana, od 17. do 26. jula. Vrščani će imati priliku da se takmiče u šest sportova. Turnir u odbojci na pesku, kao i takmičenje u plivanju održaće se na vršačkom gradskom jezeru. Turnir u basketu organizovan je u saradnji sa 3x3 Serbia i igra se po FIBA pravilima, te će se Vršac i ove godine naći na FIBA mapi 3x3 turnira. Najbolja ekipa iz Vršca plasiraće se direktno na finalni turnir 3x3 Srbije. U saradnji sa stonoteniserskom akademijom Millennium, organizovan je i turnir u stonom tenisu, u kategorijama singl i dubl, dok je prva Ulična trka organizovana u saradnji sa Atletskim klubom 1926. Biciklizam je novi sport koji je uvršćen u program Ulične olimpijade, pa je tako biciklistička trka organizovana u saradnji sa grupom "Harp bikes".

 

Podsećamo Vas da prijave za Vršačku uličnu olimpijadu još uvek traju, te nije kasno da se priključite ovoj velikoj sportskoj manifestaciji!

Autor:  Andrea Gašparević
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00