petak, 31. jul 2015.  11:42h
Pročitano 1168 puta

Mladi Vrščanin zvezda kartinga

Igor Tešević, sedmogodišnjak iz Vršca, ima sve predispozicije da postane zvezda auto sporta. Naši prijatelji sa portala TRKE.rs uradili su intervju sa Igorom, a mi Vam prenosimo priču.

Igor Tešević Igor Tešević TRKE.rs

Otkada smo počeli sa radom, sedmogodišnji Igor Tešević je naš najmlađi sagovornik i zaista smo uživali dok smo pričali sa njim. Dolazi iz Vršca, mesta u kome staza za karting ne postoji, ali zato kod njega postoji velika želja za uspehom.

U popodnevnim časovima došli smo na Adu Huju, ali je za to vreme bilo nekako previše mirno. Prilazimo stazi, a Igor gura karting. Šta se desilo?

Nemam kočnicu. Pretegli smo osovinu i sada ide malo krivo i uopšte ne koči. Znaš ona jedna strana od kočnice prilazi, al druga ne može i onda ne koči - žali nam se naš sagovornik, koji se očigledno razume u ono što priča. Dok tata i mehaničar sređuju karting, sa Igorom sedamo da popijemo sokić i popričamo o trkama.

rsz igor tesevic1

Kako je sve počelo?

Pre dve godine smo tata i ja gledali formulu i ja sam rekao da hoću i ja, tata mi je rekao da moram prvo karting i dogovorili smo se da kupimo. Prvo sam vozio onaj mali bagi, ali mi je bio spor pa smo kupili karting. Ove godine prvi put vozim šampionat i baš mi se sviđa. Vozim oba šampionata, ali mi je SAKSSov primarni - kaže Igor.

A kakve rezultate praviš?

Vodim u šampionatu. Imam 11 pehara – sedam prvih, tri druga i jedno treće mesto. Jednom mi je puklo crevo pa sam sa prvog mesta otišao u boks i trku završio četvrti. Jedino tu trku nisam bio na podijumu, ali tu nisam ja kriv. Viša sila. Ostalo je još četiri trke i pošto imam veliku prednost u bodovima, verujem da ću biti šampion.

Pitali smo ga da li prati trke na televiziji.

Sad sam bio u Rumuniji i gledali smo Formulu. Tata i ja smo videli u izlogu da se vozi Formula pa smo gledali u tržnom centru. Bila je mnogo dobra trka, znaš kako je izleteo pa mu se podvilo prednje krilo… – uzbuđeno priča Igor. “Baš volim trke, gledam i kola i motore, sve gledam.”

rsz ponikve 2015 5 of 5 1

Posle nekog vremena, karting je bio spreman i Igor je odmah poskočio. Kaže – “Idem da skinem vreme, znam da može brže”.

Roditelji kažu da je neumoran. Kada je na stazi ne treba mu ni hrana, ni voda. Ništa neće, samo hoće da vozi i koristi svaki trenutak. Jednostavno, Igor je dete koje voli ovaj sport.

Tako je i bilo, nakon desetak provozanih krugova, Igor se vratio u boks i gleda šta kaže štoperica – rekord je pao. Njegova sreća se ne može opisati rečima, kaže da je vozio vreme kao što voze u klasi 2.

Rastajemo se sa Igorom u nadi da će ga uskoro zapaziti neko ozbiljnije oko, te da ćemo ga kroz par godina gledati na ozbiljnim svetskim stazama, u nekom od najozbiljnijih šampionata.

Autor:  Igor Gašparević / TRKE.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00