četvrtak, 6. avgust 2015.  20:40h
Pročitano 1012 puta

Troje Vrščana osvaja nebo iznad Indonezije

Reprezentacija Srbije u paraglajdingu, otputovala je u Indoneziju na Svetsko prvenstvo u disciplini precizno sletanje. Naši najprecizniji paraglajderisti takmičiće se sa najboljim pilotima iz celog sveta od 9. do 17. avgusta u gradu Punčaku, na zapadnoj Javi, a među njima je i troje Vrščana - Tamara Kostić, Goran Đurković i Dragan Popov.

Najavljen je dolazak više od stotinu pilota iz preko 30 zemalja sa svih krajeva planete.

Srbija bez lažne skromnosti od svojih pilota može očekivati najbolje moguće rezultate, jer u našoj ekipi imamo aktuelnog šampiona Evrope Dejana Valeka iz Novog Sada i aktuelnog svetskog prvaka u ženskoj konkurenciji Milicu Marinković iz Beograda. Preostali članovi reprezentacije zauzimaju takođe veoma visoka mesta na međunarodnoj rang listi. Tako su Goran Đurković i Dragan Popov trenutno na četvrtoj i devetoj poziciji, dok je Ivan Pavlov na 12 mestu a Tamara Kostić na šestom mestu u ženskoj konkurenciji. Ekipno Srbija zauzima drugo mesto i to sa veoma malim zaostatkom iza vodeće Slovenije.

Najavljujem borbu do poslednjeg atoma snage, jer želim da odbranim titulu svetskog prvaka. – izjavila je Milica Marinković.

Ništa manje spremna za put i borbu za medalje nije bila ni Vrščanka Tamara Kostić koja će uz Milicu pored veštine pilotiranja paraglajderom, u Indoneziji predstaviti srpsku otmenost, ženstvenost i lepotu.

Biti ženski pilot u paraglajdingu je odlična stvar, jer vas svi čuvaju kao malo vode na dlanu. Ovo je prava prilika da im pokažem da se u telu jedne devojke, sakriva borbenost prave lavice. Odlazim po medalju, bez alternative. – samouvereno je izjavila Tamara Kostić koja je na poslednjim takmičenjima u Srbiji i regionu, osvajala medalje i trenutno se nalazi u odličnoj takmičarskoj formi.

Da naši piloti ne polete previsoko u Indoneziji, brinuće se Slobodan Maletić koji je ove godine selektor i takmičar na ovom prvensvtu. Nakon odrađenih priprema na Zaltiboru na kojima su naši piloti usavršavali formu, Maletić je istakao da je zadovoljan sa učinkom njegovog tima i da je ponosan što je vođa ovako dobre ekipe u kojoj su svi izuzetno jaki pojedinci, ali i veoma solidarni i požrtvovani timski igrači. Maletić se takođe zahvalio Ministarstvu omladine i sporta i Sportskom savezu Srbije koji su svesrdno pomogli da naši takmičari predstave Srbiju na ovom prestižnom takmičenju.

Autor:  MOJKraj.rs/vss.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00