četvrtak, 13. avgust 2015.  19:33h

Vanja Udovičić otvara takmičenje u Vršcu

Spochan Seminar i Spochan EURO OPEN - Serbia 2015 održaće se ovog vikenda u vršačkom Milenijumu, a takmičenje ce otvoriti ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

Vanja Udovičić Vanja Udovičić Tanjug

Proslavljeni vaterpolista u subotu od 11 časova otvoriće takmičenje u Spochanu, vrlo mladom borilačkom sportu na ovim prostorima. 

On je u poređenju sa ostalim sportovima relativno nova sportska grana. Prošle godine je priznata kao Nacionalni sport Japana, i od tada se velikom brzinom širi po svetu. U Srbiji se vežba 10 godina, a ovde možete saznati više o njemu.

Ministar Udovičić otvara takmičenje

Spochan EURO OPEN Serbia 2015 otvoriće ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

- Veliko mi je zadovoljstvo što će takmičenje otvoriti ministar sporta i omladine naše država. To je za nas kao organizatore velika čast. Veliku zahvalnost dugujem i povereništvu SNS u Vršcu što su uspeli da obezbede dolazak ministra. Takođe, raduje me i što je veliki broj uvaženih ljudi iz sporta prihatio dolazak na ovaj događaj, kaže Adrijana Barši, predsednica organizacije.

Najaktivniji klub je „Goshinkan“ iz Vršca, koji ima najviše DAN rangova i sertifikat da je jedini ovlašćeni predstavnik Spochan u Srbiji. Iz tog razloga se „Spochan Seminar and Spochan EURO OPEN, Serbia 2015“ organizuje u Vršcu. Sa zadovoljstvom mogu da Vas obavestim i da je Kendo Savez Srbije prihvatio Sport Chanbaru kao srodnu disciplinu i napravljena je saradnja između dva sporta, i dogovor da Spochan klubovi učestvuju na Kendo takmičenjima a Kendo klubovi, naročito dečije kategorije, pokrenu Spochan treninge. Tako da ćemo u bliskoj budućnosti imati i fuziju ova dva japanska sporta Kendoa i Sport Chanbare u Srbiji, kaže Adrijana Barši.

Za subotu je planirano svečano otvaranje od 11 časova, a potom revijalne borbe i sastanak predstavnika International Spochan Association i Ambasade Japana sa predstavnicima Ministarstva Sporta i Omladine.

Nedelja je rezervisane za borbe u svim disciplinama od devet do 19 časova.

Osim ministra Udovičića, na otvaranju će se pojaviti i predstavnik Ambasade Japana gdin Juićiro Omori, Pokrajinska Sekretarka za sport i omladinu Vojvodine gđa Marinika Tepić, Generalni sekretar Internacional Sport Chanbara Association gdin Kenichi Hosokawa, tehnički direktor Sport Chanbare u Srbiji gđica Kaori Kimura, Generalni sekretar Kendo Saveza Srbije gdin Dušan Nikolić, Član Veća za sport opštine Vršac gđa Julkica Mitrašinović i Organizator i jedini ovlašćeni predstavnik Sport Chanbare u Srbiji gđica Adrijana Barši

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00