subota, 15. avgust 2015.  15:12h
Pročitano 1868 puta

Ministar Udovičić i japanski ataše na otvaranju takmičenja u Vršcu (FOTO)

Spochan Seminar i Spochan EURO OPEN - Serbia 2015 svečano je otvoren jutros u vršačkom Milenijumu, a među brojnim zvanicama bili ministar Vanja Udovičić i Juiciro Omori, ataše  ambasade Japana u Srbiji. 

Demonstaraciju i takmičenje u ovoj mladoj borilačkoj veštini, koja je prošle godine je priznata kao Nacionalni sport Japana, organizovao je vršački klub "Goshikan", a sve prisutne najpre je pozdravila njegova predsednica Adrijana Barši. 

Smenjivale su se sa govorima uvažene zvanice iz sveta ove plemenite veštine, a onda je događaj zvanično otvoila Julkica Mitrašinović, članica veća opštine Vršac. Nakon toga intonirane su himne Srbije i Japana.

Ministar obišao stadion u Vršcu

Ministar Udovičić je pre otvranja obišao i gradski stadion u čijem je renoviranju i osposobljavanju za atletska takmičenja učestvovalo ministarstvo. Tom prilikom razgovarao je sa članovima oba vršačka atletska kluba.

- Drago mi je što sam pre otvaranja mogao da obiđem trening atletskog kluba jer je Ministarstvo omladine i sporta zajedno sa lokalnom samoupravom potpuno renoviralo Gradski stadion. Srce mi je puno kada vidim da je pedesetoro dece počelo je da se bavi atletikom od postavljanja tartan staze i celokupne atletske opreme, rekao je Udovičić. 

Događaju je prisustvovao i Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta u vladi Srbije.

Imao sam priliku da porazgovaram sa majstorima ove kod nas najmlađe borilačke veštine i shvatam zbog čega je ovaj sport u ekspanziji u Japanu. Stvara se kvalitetniji odnos prema ljudima i razumevanje u borbi, a pokušaj spoznavanja svog protivnika je nešto što je sastavni deo normalnog života, rekao je ministar Udovičić.

Osim ministra Udovičića, na otvaranju na otvaranju su bili prisutni i ataše Ambasade Japana Juićiro Omori,  Generalni sekretar Internacional Sport Chanbara Association Kenichi Hosokawa, tehnički direktor Sport Chanbare u Srbiji Kaori Kimura, Generalni sekretar Kendo Saveza Srbije Dušan Nikolić.

 

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00