nedelja, 23. avgust 2015.  16:05h
Pročitano 2463 puta

Osvojio Vršac, pa Bukurešt i sad putuje u Lozanu

Nikola Vuković, momak koji je osvoji basket turnir na Vršačkoj uličnoj olimpijadi, nedavno je slavio i na čelendžeru u Bukureštu i tako izborio učešće na masteru u Lozani.

Osvojili Vršac - Nikola Vuković (drugi sleva) Osvojili Vršac - Nikola Vuković (drugi sleva)

Nikola Vuković ima 24 godne, košarku igra u Dunavu iz Starih Banovaca, a vršačka publika zapamtila ga je kao veoma dominantnog centra na turiniru 3x3 na Vršačkoj uličnoj olimpijadi. Basket je počeo da igra tek ovog leta.

Tek ovog leta sam počeo da igram basket 3x3. Najpre malo slabije turnire pa sve jače i jače. Prvi turnir koji sam osvojio sa bio je delta sity, a posle toga počeo da igram svakog vikend. Napredovao sam sve više i dobio poziv od ekipe Master teama za koji nastupaju Marko Dugošija, Lazar Rasic i Bogdan Dragovic. Prvi veliki turnir koji sam osvojio je bio na Kalemegdanu za prvaka Beograda. Drugo mesto smo uzeli u Banjaluci primili trojku u poslednjoj sekundi, potom je došao veliki turnir u Novom Sadu na kome smo takođe nesrećno poraženi u polufinalu. Posle toga dobio sam poziv od druge ekipe da igram na Uličnoj olmpijadi u Vršcu, objašnjava Vuković.

nikola bukurest1

Iz Vršca poneo je više nego lepe uspomene, a o Vršačkoj uličnoj olimpijadi ima samo reči hvale.

Osvojili smo turnir posle dosta jakih utakmica pobedili ekipu Monsters u finalu. Što se tiče same organizacije mogu slobodno da kažem da je najorganizovaniji turnir u zemlji. Lepo organizovan, mnogo publike i najviše što se meni i mojoj ekipi svidelo je dodela medalja za sva tri mesta i veliki pehar. Nadam se da ću sledeće godine opet doci u Vršac i družiti se, ističe Nikola.

nikola bukurest

Posle Vršca postali su prvaci države, a Nikola Vuković je proglašen za najboljeg igrača turnira. Sledi zatim put u Bukurešt. 

Titulom prvaka Srbije obezbedili smo učešće na turniru u Bukureštu, čelendžeru i mnogo jakom turniru na kome je učestvovalo 16 stranih ekipa. Otišli smo kao predstavnici Srbije, sa jakom voljom da se pokažemo u najboljem svetlu. Išli smo iz utakmice u utakmicu i stigli do finala protiv mnogo iskusnije španske ekipe. Pokazali smo im zube, ušli jako u utakmicu, pobedili, osvojili prvo mesto i put na Master u Lozanu. Jedan sjajan uspeh, ali mi dalje ne verujemo da smo pobedili. Sad nam ostaje da se što bolje spremimo za Master u Lozani i da odigramo kao u Bukurestu, napravimo što bolji rezultat i da se izborimo na zavrsni turnir u Dohi, kaže Nikola Vuković za Vršac MOJKraj.rs

 

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00