utorak, 1. septembar 2015.  00:08h
Pročitano 2494 puta

Vrščani iz kafića igrali protiv Zvezde i ne planiraju tu da stanu

Ekipa Eskada bara (Frka Panika), sastavljena od drugara koji se okupljaju u popularnom vršačkom kafiću, odigrali su prošle nedelje prvu prijateljsku utakmicu velikog fudbala protiv Crvene zvezde u Pavlišu.

Vrščani su na zanimljiv megdan izašli ekipi Crvene zvezde iz Pavliša, a na "pavliškoj Marakani" neki od njih su po prvi put fudbal igrali u kopačkama. 

Do ove zanimljive ideje došli smo u razgovoru sa članom uprave paviške Zvezde Vladimirom Santračem. Potom sam okupio ekipu drugara sa kojima često rekreativno igramo na malim terenima, ali većina nikada nije istrčala na veliki teren. Mi ugostitelji preko udruženja često podržavamo razne akcije, a sport nam je veoma draga i važna oblast jer je većina nas čitav život u sportu. Ovoga puta, rešili smo da igramo fudbalske utakmice protiv pravih klubova, ali ne iz Vršca, već iz okolnih mesta. Na taj način želimo da pokažemo koliko je važno da postoji društveni život i van grada, ali i da se sa našim gostima družimo na "njihovom terenu". Prvu utakmicu odigrali smo u Pavlišu i bilo je iznad svih očekivanja. I fudbal i druženje nakon utakmice. U skorije vreme planiramo i drugu utakmicu, a nadamo se da ćemo uspeti da napravimo pravu mini turneju, objašnjava Aleksandar Daskalov, suvlasnik Eskada Bara i idejni tvorac nesvakidašnje turneje. 

Sam rezultat bio je u drugom planu, a domaćin je slavio sa 4:1. Ipak, "ekipa iz kafića" dobro se snašla na travnatom terenu. Postigli su i jedan pogodan, a na njihovom golu briljirao je fudbalskim poznavaocima potpuno nepoznati golman. U trećem poluvremenu bilo je nerešeno.

Ekipa Eskade Bara za ovaj susret imala je i jednoobraznu opremu, a na dresovima, osim sponzora Eskade, videla su se i imena Kuće vina Rab, Kafeterije Kwon i London paba.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00