petak, 25. septembar 2015.  11:51h
Pročitano 851 puta

U Vršcu odlučeno da Srbija bude domaćin Balkanskog prvenstva

Najmasovniji Balkanski atletski kongres ikada održan je u Vršcu na čelu sa dva najvažnija atletska čoveka današnjice Sebastijanom Kouom i Sergejom Bubkom, vodećim ljudima svetske atletske federacije.

Čelnici svetske atletike u Vršcu Čelnici svetske atletike u Vršcu Telegraf.rs

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović najavio je da će se Srbija kandidovati za domaćina Svetskog dvoranskog prvenstva 2020. godine. Jevrosimović je to rekao u Vršcu, gde je održan Balkanski atletski kongres, na kome je odlučeno da će Srbija sledeće godine biti domaćin Balkanskog prvenstva u krosu i Balkanskog prvrenstva u juniorskoj konkurenciji. 

Kako se navodi u saopštenju Atletskog saveza Srbije, kongresu su prisustvovali predsednik Svetske atletske federacije lord Sebastijan Kou, potpredsednik te organizacije Sergej Bubka, predsednik Evropske atletske federacije Svein Arne Hansen i potpredsednik Dobromir Karamarinov.

Karamarinov je nakon četvorogodišnjeg mandata na današnjem kongresu dobio novi mandat predsednika Balkanske atletske federacije.

Želim da pohvalim ASS na sjajnoj organizaciji ovog kongresa. Prevazišli su sva naša očekivanja oko organizacije. Mislim da sam prethodne četiri godine bio uspešan u ulozi predsednika. Pre četiri godine sam izabran u Beogradu, a sada sam reizabran opet u Srbiji, to svakako nešto mora da znači, rekao je Karamarinov.

Generalni sekretar ASS Slobodan Branković izabran je za potpredsednika,a istu funkciju dobio je i generalni sekretar Atletskog saveza Turske Fahretin Jildit.

Imenovanje za potpredsednika je velika čast za srpsku atletiku i ovo je put kojim je naša atletika krenula pre par godina. Očekuju nas velike organizacije događaja i takmičenja, rekao je Branković.

Predsednik IAAF Sebastijan Kou pohvalio je organizaciju kongresa.

Nisam ni sumnjao u dobru organizaciju ovog kongresa, nakon sjajnog Evropskog prvenstva u krosu 2013. godine. Nadam se da će još uspešnija godina biti 2017, kada je planirano Evropsko dvoransko prvenstvo u Beogradskoj areni, rekao je Kou.

Autor:  Beta
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00