ponedeljak, 9. novembar 2015.  23:16h
Pročitano 2306 puta

Humane Zvezde zasijala u Pavlišu (FOTO)

Dve Crvene Zvezde, pavliška i beogradska odigrale su HUMANITARNU utakmicu u Pavlišu. Igrali su za Jasnu Krsmanović iz Vršca, studentkinju četvrte godine Filološkog fakulteta, koja od rođenja boluje od cerebralne paralize

Na pavliškoj "Marakani" snage su odmerili u humanitarnom i prijateljskom susretu veterani domaće Zvezde i one naše najtrofejnije - Crvene Zvezde iz Beograda. 

Gosti su došli u više nego respektabilnom sastavu, pa ih je na terenu predvodio legendarni Pižon Petrović, a uz njega bili su Đurovski, Koroman, Borovnica, Špiro Grujić... 

zvezda2

Ostvario mu se san

Početni udarac na meču izveo je Nenad Pavić, član udruženja "Parakvad VŠ" koji boluje od cerebralne paralize i retko napušta svoj dom. Nenad je strastveni navijač Crvene Zvezde. Iz početnog udarca dodao je loptu Pižonu, a potom mu je uručen dres Crvene Zvezde sa potpisima svih igrača.

Među oko hiljadu gledalaca mogle su se zapaziti još neke legende srpskog i jugoslovenskog fudbala, a mi smo brzo primetili Karasija, Šestića...

Humanitarni karakter susreta bacio je rezultat u drugi plan, ali da spomenemo - slavili su gosti sa 3:1. Golove za pobedničku ekipu postigli su Koroman, Grujić i Mitrović, dok je jedini pogodak za domaće postigao Dalibor Božić - Prća. Utakmicu je sudio još jedan veteran, bivši fudbalski sudija Zoran Nikolić - Zrka.

Prijateljska utakmica imala je humantarni karakter i bila je posvećena Udruženju paraplegičara i kvadriplegičara "Parakvad VŠ", a organizovana je na inicijativu Saveta za sport vršačkog SNS. 

zvezda3

Jasna od rođenja boluje od cerebralne paralize. Uprkos svim poteškoćama i preprekama, student je četvrte godine Filološkog fakulteta u Novom Sadu. Svi na ovoj istorijskoj utakmici mogli su SMS porukom na 4755 da pomognu obnovu Jasninog doma, koji je nastradao prošle godine prilikom poplava. Pozivam sve koji su u mogućnosti da se SMS porukom priključe ovoj akciji. Takođe, želeo bih da se zahvalim koordinatorima naše stranke na velikoj pomoći oko organizacije ove humanitarne utakmice, ali i da najavim nove akcije, istakao je Aleksandar Bata Đorđević, poverenik vršačkog SNS.

Veterani dve Zvezde nakon utakmice nastavili su druženje u vršačkoj Kući vina Rab, razume se, uz tamburaše.

Više fotografija pogledajte OVDE

 

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00