utorak, 17. novembar 2015.  22:20h
Pročitano 1280 puta

Vrščanka bronzana na Svetskom prvenstvu u Japanu

Adrijana Barši iz Vršca  osvojila je bronzanu medalju u disciplini Tate Choken, dugi mač, u kategoriji 62 takmičara sa 4.DAN rangom na Svetskom prvenstvu u Sport Chanbari održanom u Tokiju.

Na Svetskomprvenstvu u Sport Chanbari, japanskom sportskom mačevanju, Srbiju je predstavljala naša sugrađanka Adrijana Barši. Takmičenje se odigralo u Komazawaolimpijskom selu u Tokiju, a otvorio ga je Prvi Sekretar Vlade Japanagdin. Jošihide Suga. On je premijerno doneo vest da će Sport Chanbara biti demosport na Olimpijskom Igrama u Tokiju 2020. godine.

PredsednikSvetske Asocijacije za Sport Chanbaru Tecundo Tanabe je izrazio velikozadovoljstvo zbog velikog broja, 1200 takmičara iz 50-tak zemalja sveta. 

adriana u japanu2

Adrijana Barši je osvojila bronzanu medalju udisciplini Tate Choken, dugi mač, u kategoriji 62 takmičara sa 4.DAN rangom.

Osim bronzane medalje u Srbiju je stiglo jedno od osampriznanja koje je dodeljeno za specijalne zasluge kao dobar primer širenjajapanskog sporta u svetu.

Podsećamo daje Vršac avgusta ove godine bio domaćin Spočan EURO Open, velikog seminara i takmičenja kome su osim takmičara iz desetak zemalja Evrope prisustvavali i ministar sporta i omladine Republike Srbije Vanja Udovičić i ataše ambasade Japana zadužen za kulturu Juićiro Omori. Adriana Barši bila je dpmaćin i organizator, ali i najzaslužnija osoba što se Spočan EURO Open organizovao u gradu pod Kulom.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00