utorak, 1. decembar 2015.  21:30h
Pročitano 1816 puta

Časovi hip hopa za decu u Uljmi i Gudurici

Deca i mladi iz Gudurice i Uljme sada imaju priliku da se bave street plesovima, pre svega hip hopom. Naime, plesni studio "Olja" iz Vršca, čiji su članovi višestruki osvajači evropskih i svetskih titula na zvaničnim takmičenjima u modernom plesu, otvorio je ogranke u ovim mestima.

Čas hip hopa u Uljmi Čas hip hopa u Uljmi

Mladi vršački hip hop trener Nebojša Gvozdić, koji je učestvovao na seminarima plesnih stručnjaka iz Srbije i Makedonije, podučavaće decu od 7 do 14 godina. On će im približiti street plesove, a fokus će biti na hip hopu. Treninzi se održavaju dva puta nedeljno - ponedeljkom i sredom u Gudurici, a utorkom i četvrtkom u Uljmi.

Posebno smo zahvalni Draganu Amižiću i Dušanu Radovanovu iz Ujme i Nenadu Vasiću, direktoru osnovne škole u Gudurici, koji su nam pomogli u realizaciji ove ideje. Smatram da je ovo dobar način da pokrenemo decu u manjim sredinama i pružimo im priliku da se bave sportom. Takođe, ovo je šansa i za mlade trenere, koji mnogo rade na sebi, da svoje znanje prenesu dalje, napominje Olgica Jovanović, koreograf i trener plesnog studija "Olja".

Hip hop je ples nove generacije, koji ne obiluje tehničkim stvarima i dopušta da se osoba iskaže kroz ritam. To pre svega znači da za hip hop nije potrebno plesno predznanje i da je pogodan za decu svih uzrasta, te ne čudi velika zainteresovanost mladih za novootvorene škole hip hopa.

Autor:  Andrea Gašparević
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00