petak, 29. januar 2016.  09:49h
Pročitano 2435 puta

Ovo su najbolji sportisti Vršca u 2015. godini

Nagrade najboljim sportistim Vršca dodeljene su sinoć u krcatoj Kongresnoj dvorani Centra Milenijum, a za "sportistkinju grada" izabrana je Tamara Radočaj, košarkašica i reprezentativka Srbije.

Tamara Radočaj je sa ženskom košarkaškom reprezentacijom Srbije osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i tako ušla u istoriju srpske košarke, s obzirom na to da je ovo prva medalja za našu zemlju u ženskoj košarci od raspada velike Jugoslavije, Košarkašice su ovom medaljom obezbedile i učešće na Olimpijskim igrama u Riju naredne godine. Umesto Tamare, koja ima obaveze u klubu, nagradu je prmila majka Žaklina.

tamara radocaj na doceku

Nagrada za najbolju mušku ekipu u 2015. godini pripala je rukometašima "Mladosti", a ženska tonoteniserkama  "Vršca". Najbolji senior je Aleksandar Đorić iz tekvondo kluba "Vršac", a seniorka Tamara Kostić iz Paraglajding kluba "Berkut".

Nagradu za najboljeg trenera dobio je Boris Gorjup iz tekvondo kluba "Vršac", a za životno delo Milorad Ožegović iz Džudo kluba "Lokomotiva".

Najbolja juniorka je Tijana Jokić iz STK "Vršac", a junior Nenad Marjanov iz TK "Eurošped". Najbolja kadetkinja je Miljana Stefanov iz TK "Eurošped", a kadet Nikola Lončar iz TK "Eurošped". Najbolja pionirka je Tamara Žarkov iz TK "Eurošped", a pionir Vuk Pavlović iz KBK "Gard".

Tradicionalno, proglašene su i sportske nade Opštine Vršac.

Organizator ove manifestacije je Sportski savez Vršac, a pokrovitelj Opština Vršac. 

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00