četvrtak, 9. jun 2016.  21:30h
Pročitano 1249 puta

Vrščani u subotu na RTS-u

Finalna emisija drugog televizijskog takmičenja novih, neafirmisanih rok bendova i autora „Bunt rok festival“ biće emitovana u subotu 18. juna u 22 časa na Drugom programu RTS, a među njima je i bend "MicroWave" iz Vršca

MicroWave MicroWave facebook.com/MicroWaveVrsacSerbia

Od 180 prijavljenih bendova, 24 se predstavilo u kvalifikacionim emisijama koje su se prikazivale tokom aprila i maja na RTS 2. U finale je prošlo jedanaest bendova, devet prema mišljenju stručnog žirija - "MicroWave" iz Vršca, "Irvas", "Degeneza" i "White City Massive" iz Beograda, "Empathy Soul Project" iz Zrenjanina, "Aeleback" iz Užica, "Sprž" iz Šapca, "Velar" iz Novog Sada, "Larska" iz Kragujevca, a dva su prošla zahvaljujući glasovima publike -"Doručak na travi" iz Beograda i "The Slack" iz Valjeva.

U revijalnom delu emisije nastupiće prošlogodišnji pobednički bendovi, "Vrane Kamene" (3. mesto), "Kora" (2. mesto) i "Dingospo Dali" (1. mesto).

Žiri je ove godine stalan i čine ga dve grupe, žiri muzičara i žiri muzičkih urednika RTS-a. U žiriju muzičara su Maja Cvetković "E-Play" , Jovan Matić "Del Arno Bend" , Nenad Pejović "Kanda, Kodža i Nebojša" i Lav Bratuša "Darkvud Dab". Žiri urednika RTS-a su činili: Dragan Ilić odgovorni urednik muzičke redakcije RTS-a, Marko Novaković- filmski i TV reditelj i odgovorni urednik dramskog i serijskog programa RTS-a, Dobroslav Predić- muzički urednik RTS-a i Uroš Marković- producent i muzički urednik RTS-a.

"Bunt rok festival" prvi je televizijski rok festival čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske rok scene. Festival predstavlja logičan sled dugogodišnjeg postojanja rok emisije "Bunt".

Autor emisije je Branka Glavonjić, novinari Milica Marković i Sonja Kovačev, a reditelj Miodrag Kolarić.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00