četvrtak, 6. april 2017.  01:53h
Pročitano 3774 puta

Uspešna sezona udruženja Snow Team iz Vršca

Udruženje ljubitelja zimskih sportova Snow Team iz Vršca polako sumira aktivnosti kojih je bilo poprilično tokom zimske sezone 2016/2017.

Sezona je počela već tradicionalnim odlaskom u ovo vreme na naše najbolje skijalište Kopaonik. Blizina Kopaonika i lakoća oko organizacije odlaska predstavlja ovo skijalište idealno za početak sezone i mogućnost da se bar malo skrati vreme do onoga što se jedva čeka i što sledeće dolazi a to je organizovani odlazak za Francusku.

Početkom godine, u periodu između 13 i 22. januara, u saradnji sa našim dugogodišnjim partnerom Puzzle Group iz Beograda organizovan je odlazak dvadeset osoba iz Vršca i petnaest osoba iz Beograda u francusko skijalište Alpe d'Huez. U pitanju su ljubiteljima zimskih sportova već dobro poznati aranžmani, kada je Francuska u pitanju, koji uključuju sedam dana boravka, odnosno šest dana skijanja. Utisci posle boravka u Francuskoj su bili više nego pozitivni, rekli bi nezaboravni. Sačekalo nas je puno snega i predivno sunčano vreme bez vetra za sve vreme našeg boravka. Utisak većine je bio da od kada se organizovano iz Vršca ide na skijanje da lepše vreme nismo imali. Skijalište je u svakom pogledu zadovoljilo i stekao se utisak da bi vrlo rado opet ponovili ovo skijalište i pored želje da se svake godine ode na drugu destinaciju. Samo mesto Alpe d'Huez je vrlo živopisno sa arhitekturom koja se sjajno uklapa u planinsko okruženje i stvara utisak kao da se nalazite u nekoj bajci. Jedan dan smo odvojili da napravimo ekskurziju do obližnjeg, takođe vrhunskog skijališta Les 2 Alpes za koje je nam je važio postojeći ski pass. Ono što bi izdvojili, je sjajno druženje koje se nastavljalo nakon celodnevnog skijanja i pored umora koji smo svi osećali. Moramo da istaknemo i da je sa nama na put pošlo i pet osoba koje do sada nisu imale priliku da stanu na skije ili bord i da su ne samo naučili da skijanju već su i zavoleli ovaj sport i pridružiće nam se sigurno u nekim narednim prilikama.

Tokom februara, organizovan je produženi ski vikend i odlazak u Bugarsku i njihovo najbolje skijalište Bansko. Moramo reći da Bansko prerasta u više nego ozbiljnan ski centar i da pored snežne zabave nudi i vrlo raznolike vanpansionske mogućnosti. Veliki izbor spa centara, lokala, restorana, prodavnica sportske opreme čini Bansko idealnim mestom za zimovanje i onima koji ne žele da skijaju već isključivo da odmaraju i uživaju u svim pratećim sadržajima koje ovaj ski centar nudi a ima ih uverili smo i previše. 

Na putu za Bansko, napravljen je jednodnevni izlet na ski centar Stara Planina koji je poslužio da se malo zagrejemo pre Bugarske. Ono što smo mogli da zaključimo je da ski centar Stara Planina predstavlja idealnu destinaciju za početnike i one koji žele da prvi put stanu na skije ili bord.

Mart mesec je bio rezervisan za Krvavec i Jahorinu. Slovenačko skijalište Krvavec sa varijantom smeštaja u termama “Snovik” predstavlja idealnu varijantu za odlazak na odmor sa porodicom jer osim sjajnog skijališta u ponudi imate i mogućnost da uživate u termama. Blizina glavnog grada Ljubljane čini ovu destinaciju vrlo atraktivnom. Jahorina, olimpijska lepotica, predstavlja ljubimicu Snow Teama, ljubazni domaćini hotela “Kristal”, ljudi sa kojima se susrećete, bosanski humor kao i nezaobilazna poseta Sarajevu i Baščaršiji i sve to po vrlo pristupačim cenama predstavlja šlag na torti prethodne sezone.

Želimo da istaknemo i da se zahvalimo onima koji su prepoznali naš rad i podržali naše udruženje, Fondacija Hemofarm čiji smo postali promoteri priključujući se akciji “Najvažniji poziv u životu”, kompaniji STUP Vršac našem tehničkom partneru koji je učinio da put do Francuske i nazad protekne u najboljem mogućem redu, kompaniji Dunav osiguranje koja predstavlja naš prvi izbor prilikom odabira osiguranja i ostalih usluga, portalu Vršac MOJKraj našem medijskom partneru i Foto Dejan studiju koji se pobrinuo da nam nakon skijanja ostanu prelepe uspomene.

Do sledeće skijaške sezone veliki pozdrav, Vaš Snow Team Vršac.

 

Autor:  Snow team Vršac
Ocenite ovaj članak:
(16 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00