petak, 28. jul 2017.  22:28h

VIVO Balet iz Rima otvara kompaniju u Vršcu

Plesna kompanija VIVO Balet će, nakon Rima i Hjustona, otvoriti svoju kompaniju u Srbiji, i to u Vršcu.

Direktor kompanije Enco Celi boravio je u Vršcu aprila ove godine kada je posetio plesni festival Vršac Grand Prix. Tom prilikom uspostavio je saradnju sa direktorkom festivala Olgicom Jovanović i odlučio da novu baletsku kompaniju otvori upravo u našem gradu. Samim tim, Olgica Jovanović postaće menadžer kompanije VIVO Balet u Evropi.

Olja Jovanović

Do sada je VIVO Balet imao dve kompanije: jednu baziranu u američkom gradu Hjustonu na čelu sa direktorkom Ejmi Elizabet, i drugu - VIVO Školski centar u Rimu koji vodi umetnička direktorka Elizabeta Minutoli, a predstavlja baletski centar u kome plešu igrači iz celog sveta.

Dve godine nakom osnivanja kompanije, umetnički direktor Enzo Celli odlučio je da oformi evropski ogranak zahvaljujuci Olji Jovanović koja se prikljčila VIVO timu, a koja će imati funkciju  menadžera za evropski deo kompanije.

Nastupi od sada vise neće biti organizovani samo u Sjedinjenim Američkim Državama, već i u Evropi zahvaljujući novom sedištu koje ce biti oformljeno u Vršcu.

VIVO

Kompanija će biti osnovana nakon audicija za plesače u Srbiji. Trodnevna audicija biće održana u septembru u Beogradu i Novom Sadu, a osim domaćih plesača, učestvovaće i članovi italijanskog odeljenja kompanije VIVO. Prvi nastup kompanija će imati u decembru u Beogradu, čime će započeti svoju prvu balkansku turneju. Predviđeno je da se produkcija predstave izvrši sa srpskim i italijanskim plesačima u novembru u Školskom centru VIVO Baleta u Rimu.  

MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00