utorak, 17. mart 2015.  03:14h
Pročitano 803 puta

Nova pravila na Facebooku

Facebook je ponovo nadogradio svoju bazu podataka novim pravilima kada je u pitanju sadržaj koji je zabranjen za objavljivanje na popularnoj društvenoj mreži.

Nova pravila sada imaju posebnu rubriku pod nazivom ''opasne organizacije'', a osim toga detaljnije preciziraju koji tip golotinje je prikladan, a koji nije za objavljivanje. Facebook je objavio da će nova uputstva omogućiti još veću jasnoću kada su u pitanju neke dileme koje su do sad postojale.

Novi vodič će biti dostupan na zvaničnim stranicama Facebooka, a biće poslat svima onima koji prijave nepoželjni sadržaj.

Zašto se nešto briše

Monika Briket, šefica politike upravljanja sadržajem u Facebook-u kaže da je novi vodič izrađen kako bi objasnio korisnicima zašto se neki prijavljeni sadržaji brišu, a neki ne.

Korisnicima bismo poslali poruku u kojoj stoji da nećemo skinuti sadržaj jer ne krši naša pravila, a oni bi bili zbunjeni takvim odgovorom, rekla je Briket za BBC.

Stroga pravila o golotinji

Novi vodič sada u bazi podataka ima 2.500 reči što je skoro tri puta više nego do sada, a posebno je unapređen deo koji se odnosi na golotinju. Facebook sada eksplicitno navodi da su zabranjene fotografije zadnjice i ženskih grudi na kojima se vide bradavice.

S druge strane Facebook je objavio kako će uvek dopustiti fotografije ''žena koje doje svoju decu ili pokazuju svoje grudi nakon zahvata mastektomije.''

Nova pravila podržali su i iz Instituta za internet sigurnost porodice ali dodaju da Facebook još uvek ne čini dovoljno da bi zaštitio decu od mogućnosti gledanja uznemirujućeg video sadržaja.

Autor:  N1 info
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00