subota, 25. april 2015.  22:52h
Pročitano 2400 puta

Fantastično vinsko veče u Kući vina "Rab" (FOTO)

Čuvena vršačka Kuća vina "Rab" organzovala je sinoć "vinsko veče", koje je otvorio poznati srpski glumac Ivan Bekjarev.

Makedonska vinarija "Tikveš" predstavila je u pet restorana u Srbiji po pet svojih vina iz specijalne serije, a Kuća vina "Rab" jedini je restoran koji se nalazi van Beograda.

Uz vrhunsko vino služila se i vrhunska hrana, a gosti su mogli uživati u ukusima morskih plodova, italijanskih pena, rolovanog mesa, bifteka i čokoladnog musa. Naravno, sve vreme kombinujući sa odgovoarajućim prekrasnim makedonskim vinom iz vinarije "Tikveš". Razume se, uz zvuk neizbežne tambure.

Žene, vino, burmut daj 

Bekjarev je vinsko veče otvorio stihovima engleskog pesnika Kitsa.

Žene, vino, burmut daj 
Dok ne viknem sad je kraj
To će biti moja htenja
Sve do dana vaskrsenja
Jer verujte, to je troje
Najdraže je trojstvo moje

Nije zato što sam po ocu i majci Makedonac, već zato što su kvalitetna, pijem vina iz vinarije "Tikveš". Drago mi je što se slučajno zadesilo da se večeras nađem u Vršcu i otvorim ovo vinsko veče, istako je poznati glumac Ivan Bekjarev, koji je večeras u Vršcu imao premijeru komada "Balkanski špijun"

Goste je na početku degustacije pozdravio domaćin i vlasnik Kuće vina "Rab" Aleksandar Bata Đorđević, osvrnuvši se na gostovanje poznatog glumca.

Naš cenjeni gost kaže slučajno, a možda ništa nije slučajno. On je u Sterijinom pozorištu, a sad se nalazimo u Sterijinoj kući, tako Bog to uredi da bude neka punoća. Da ne bih dužio, poželo bih vam samo da uživate u vinu i hrani, rekao je Đorđević.

 

Autor:  PR tekst
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00