utorak, 5. maj 2015.  00:34h
Pročitano 872 puta

Glasajte da kultni vršački bend nastupi na EXITu

Srce male rode III, kultni vršački bend, takođe je jedan od bendova koji konkuriše za nastup na EXIT festivalu. Pomozite im vašim glasovima, fejvovima, lajkovima..

Exit festival i Studentski kulturni centar Novi Sad, pokrenuli su novi, dosad najveći konkurs za mlade muzičare kojima se pruža šansa da nastupe na nekoj od vodećih bina na Petrovaradinskoj tvrđavi od 9. do 12. jula.

Pored glasova programske produkcije Exit festivala i selektorskog tima, publika će dati i svoj glas, jer će oni sa najviše lajkova i podrške na društvenim mrežama Facebook, Twitter i SoundCloud, imati i veće šanse da budu odabrani za nastup na Exitu!

Za vršački kultni bend SRCE MALE RODE III možete glasati OVDE

Biografija je malo komplikovana jer je bend imao dva raspada i okupljanja, otud i epsko III u imenu. SMRI (1993-1998) SMRII (2001-2004) SMRIII (2013- ) Bend SMRIII je trenutno međugradski (Vršac/Beograd/Novi Sad) sa sedištem u Vetrogradu, gde stvarno ima kultni status. Sam bend se bavi isključivo autorskim radom, tako je bilo od početka i biće do kraja. Ne možemo i ne volimo da se određujemo žanrovima jer se ne uklapamo u potpunosti niti u jedan, ali recimo da to nije muzika za široke mase i sve ukuse pa samim tim nek to bude odrednica underground / alternative. Krajem 2014 je snimljen i spot za pesmu "Isijavanje" čija je promocija i premijera održana u klubu "Rupa" (Dom omladine Vršac) 21.11.2014 Autor spota je Davor Ratković uz veliku pomoć ostatka benda. Spot je sniman u dve garaze u potpuno samostalnoj organizaciji i realizaciji. Uskoro izbacujemo i drugi spot za pesmu "sve je stalo",svetlost dana trebalo bi da ugleda u toku maja meseca. Trenutno nemamo izdavača i radimo potpuno nezavisno i samostalno. Predhodne inkarnacije snimile su sledeći studijski materijal 1996. 2 pesme (studio GO-GO, Beograd) 1998. album "KAKO-TAKO" (Studio BMR, Vršac) 13. pesama 2003. EP "Bypass" (Studio BMR, Vršac) 5. pesama

Rekli su o sebi članovi benda Davor Ratković - Vokal, Andrija Virijević - Bas, Marko Bugarski - Gitara, Srđan Todorović - Bubanj

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00