utorak, 12. maj 2015.  10:10h
Pročitano 4004 puta

Student iz Vršca vodi kulinarski blog

Mio Radovanović, dvadesetdvogodišnji student Tehnološko - metalurškog fakulteta iz Vršca, ima zanimljiv hobi. Naime, on je pokrenuo kulinarski blog - Mio's hot food na kome redovno objavljuje svoje recepte.

Strast prema kuvanju otkrio je sasvim slučajno, kada je jednom prilikom poželeo da napravi večeru za svoje prijatelje. Strast je prerasla u ljubav, a kuvanje za prijatelje u online kulinarski blog.

Sve je spontano počelo pre oko godinu dana. Sedeo sam sa prijateljima i neko je spomenuo da bismo mogli da jedemo kinesku hranu. Tada sam odlučio da pokušam da skuvam nešto slično... I svima se dopalo - kaže Mio

Prvo faks, pa onda hobi

Iako je kulinarstvo njegova velika ljubav i blog uspešno napreduje, Mio napominje da je fakultet na prvom mestu. Ali dodaje da nije isključeno da će kulinarstvo jednoga dana prerasti iz hobija u nešto ozbiljnije.

Italija, italijanski način života i njihova kuhinja su ono što ga posebno inspiriše, ali voli i azijsku hranu zbog mnogobrojnih začina koji se upotrebljavaju. Tradicionalne recepte dopunjuje i menja po svom ukusu, a uči i nove tehnike, koliko god to uslovi u studentskom stanu dozvoljavaju. Osim što voli da sprema hranu, voli i da čita o kuvanju.

Nije sve u praksi, ima nečega i u teoriji. Najbolje kulinarske savete otkrio sam u knjigama Đenarda Kontalda i Džejmija Olivera. Na neki način njih smatram svojim uzorima. Kontalda nije toliko popularan kod nas, pa mnogi ne znaju da je upravo on naučio Džejmija da kuva. On je pravi kralj italijanske kuhinje - dodaje Mio

mio lazanja

Miov talenat za kuvanje potvrđuju i njegovi prijatelji kojima najčešće kuva. Najviše sreće svakako je imao njegov cimer Nikola Nikolić, koji je glavni degustator kada su Miova jela u pitanju

"Obožavam jako začinjenu i ljutu hranu, tu smo se cimer i ja našli na istim talasnim dužinama. Prateći njegov rad, "kradem" ideje za prilike kada sam kuvam, a takvih je vrlo malo jer je Mio kralj naše kuhinje. Skoro svakog dana sam počašćen jelom koje je on spremio po nekom novom, ukusnom receptu", kaže Nikola. 

Osim na samom sajtu, Miov blog možete pratiti i na njegovoj Facebook stranici Mio's hot food.

Autor:  Andrea Gašparević
Ocenite ovaj članak:
(27 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00