petak, 7. avgust 2015.  18:31h
Pročitano 1487 puta

Rok festival u Velikom Središtu

Udruženje muzičara Vršca "Sax" i ove godine organizuje tradicionalni festival autorske rok muzike "Tower Rock Fest". Festival će se održati 7. i 8. avgusta u GeraMuseumu u Velikom Središtu 

Ovog vikenda, tačnije 7. i 8. avgusta održaće se još jedan vršački festival autorske rok muzike "Tower Rock Fest". Petak je rezervisan za jam-session vršačkih muzičara koji su se ranije ili se još uvek bave autorskim radom, u subotu će se predstaviti Trf - Hurleur iz Negotina, Power Rangers iz Šapca, i Holoklok iz Vršca, a najavjeni su i specijalni gosti.

Cilj ovog trećeg Tower Rock Festa i dalje je isti, a to je promocija mladih autorskih bendova Srbije i ljudi koji se bave autorskim radom uopšte. Baš zbog toga smo i odabrali festivalski karakter a ne takmičarski, jer želimo da svim tim mladim ljudima omogućimo da se predstave i pokažu šta znaju, kaže Ivan Kostić, predsaednik Udruženja muzičara Vršca Sax

Iako festival postoji od 2004., deset godina se čekalo na njegovo drugo izdanje, zbog problema u organizaciji, prvenstveno finansijskih, ali Udruženje muzičara Vršca SAX odlučno je da istraje u širenju pozitivnog uticaja rokenrola u našoj sredini.

Početak u 21h

GeraMuseum u kojem će se održati treći Tower Rock Fest nalazi se u Železničkoj 168 u Velikom Središtu, a program obe večeri počinje od 21h. 

Ove godine po treći put organizujemo festival, i ovoga puta bez ikakve pomoći opštine, pa je program nešto skromniji, ali će se svakako predsataviti kvalitetni muzičari. Pošto u Vršcu nismo našli odgovarajuće mesto za festival, TRF će se ove godine održati u fenomenalnom prostoru GeraMuseuma, a ono što je vrlo bitno, organizaciju je radila ista ekipa kao i one davne 2004., pa obećavamo dobar provod, ističe Aleksandar Jerković

Ove godine “Tower Rock Fest” se održava se u Velikom Središtu kao deo Vinskog leta GeraMuseuma.

Ova galerija - objašnajva domaćin Živko Grozdanić Gera - spaja vino i umetnost, kroz održavanje izložbi i koncerata ozbiljne muzike i rokenrola, a osnovna ideja je “decentralizacija”. Ta igra provincije i centra mi je uvek bila zanimljiva, i ideja je da ovaj prostor omogući svim mladim kreativnim ljudima kojih ima dosta, da se iskažu.

Grozdanić dodaje da u Središtu, Gudurici, Markovcu i Malom Žamu ima oko 1000 mladih, i veruje da će dosta njih, uz mlade iz drugih delova opštine prepoznati ovu ideju i podržati je.

 

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00