četvrtak, 1. oktobar 2015.  20:05h
Pročitano 1765 puta

Rešena misterija vatrenih lopti iznad Vršca (VIDEO)

Snimak NLO-a iznad Vršac, koji je osvanuo na internetu i prikazuje vatrene lopte kako u pravilnom nizu preleću naš grad, stigao je i do naše redakcije. Međutim, mi smo brzo rešili misteriju.

Snimak NLO-a iznad Vršca postavljen je na internet uz opis "Grupacija NLO preleće Vršac iz pravca Rumunije i odlazi u nepoznatom pravcu. Primeran zbunjeni građanin je zabelezio ovaj strasan prizor", a u pozadini se može čuti glas muškarca kako zbunjeno komentariše vatrene lopte na nebu.

Kada je snimak stigao do naše redakcije, odmah smo znali kako su se vatrene lopte našle na nebu iznad Vršca.

puštanje lampiona

Naime, vatrene lopte su u stvari lampioni, koje su po japanskom običaju puštali učesnici "Dana izazova" održanog u porti pravoslavne crkve u Vršcu u organizaciji kluba japanske borilačke veštine "Gošikan"

Puštanje lampiona je japanski običaj u kome ljudi pre nego ga puste da odleti zamisle želju, a mi u klubu rešili smo da svim učesnicima manifestacije pružimo priliku da probaju ovaj drevni običaj. Tako je došlo do zabune naših sugrađana, objašnjava Adrijana Barši, predsednica kluba "Gošikan" iz Vršca

lampioni 2

Juče, kada je ovaj snimak i nastao, u dvorištu Saborne crkve održan je međunarodni projekat "MOVE Week", koji se realizuje u 37 država. 

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00