četvrtak, 5. februar 2015.  03:33h
Pročitano 871 puta

Hemofarm ostvario rekordnu proizvodnju

Sa više od 200 miliona pakovanja i četiri milijarde tableta proizvedenih u prošloj godini, Hemofarm je zabeležio istorijsku proizvodnju. To je već peta godina zaredom kako naš najveći domaći proizvođač i najveći izvoznik lekova premašuje planirani obim proizvodnje i tako na najbolji način dokazuje svoju lidersku poziciju.

Hemofarm planira nova velika ulaganja i u ovoj godini velikog jubileja, kada slavi 55 godina postojanja. Izmedju ostalog, planirana su nova ulaganja u proširenje kapaciteta ampulnih formi u Vršcu i višemilionska investicija u pogon za proizvodnju nazalnih sprejeva u fabrici u Podgorici.

Izuzetno je važno i što je Hemofarm u okviru STADA grupe potvrdio da je respektabilan partner koji je vredan investicije od više desetina miliona evra. Naša fabrika u Vršcu 70 odsto proizvodnje isporučuje tržištima EU. Ove godine predviđeno je više od 20 miliona evra ukupnih investicija u okviru grupe Hemofarm, od cega je najmanje 12 miliona evra u osavremenjavanje proizvodnje“, rekao je Ronald Seeliger, generalni direktor Hemofarma u neformalnom susretu sa novinarima.

Uvećanjem od 15 odsto, Hemofarm je svoj portfolio proširio na preko 2 hiljade proizvoda. Postojećoj ponudi za tržište EU dodata su dva nova proizvoda, a na domaćem tržištu ova kompanija i dalje je broj jedan u izboru kupaca.

Da Hemofarmova proizvodnja ispunjava najviše svetske standarde kvaliteta, novinari su se uverili i obilaskom pogona čvrstih formi i pakovanja u fabrici u Vršcu.

Budući da brinemo o zdravlju ljudi, naš trud da svim građanima isporučimo visokokvalitetne i bezbedne proizvode potvrdile su i 26 domaće i međunarodne inspekcije u našim fabrikama u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj“ – rekao je novinarima Dejan Ivanović, direktor proizvodnje Hemofarma i naglasio da je ova kompanija i jedini proizvođač na našem tržištu koji proizvodi visokozahtevne sterilne forme proizvoda i među 5 najvećih proizvođača infuzionih rastvora u Evropi.

Podsećajući da je Hemofarm jedna od malobrojnih kompanija koja je objavila izveštaj o održivom poslovanju u cilju boljeg radnog i životnog okruženja, direktorka korporativnih poslova i komunikacija Hemofarma, Sanda Savić. Ona je rekla i da će u ovoj godini jubileja još značajniju ulogu imati i Hemofarm fondacija koja je svoju treću deceniju postojanja otpočela sveobuhvatnom kampanjom „Svim srcem“. U okviru ove kampanje planiran je niz aktivnosti podrške najranjivijim kategorijama društva i promociju pozitivnih kulturnih i društvenih vrednosti. Prva sledeća akcija biće humanitarna aukcija slika kojom se, uz novčanu pomoć od 30.000 evra, dodatno pomaže obnova dečijeg pozorišta „Boško Buha“. Uz to, veliki broj akcija biče posvećen poboljšanju kvaliteta zdravlja ali i doprinos izgradnji boljeg zdravstvenog sistema u Srbiji.

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00