sreda, 11. mart 2015.  15:34h
Pročitano 800 puta

Uručena vredna medicinska oprema za tri dečje bolnice

Nastavljajući nacionalnu kampanju SVIM SRCEM, Hemofarm Fondacija donirala je vrednu medicinsku opremu za lečenje dece na „Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Dr Vukan Čupić“. Donaciju čini pulsni oksimetar koji se koristi za bržu i preciznije merenje pulsa i količine kiseonika u krvotoku i 40 senzora za decu.


Osim ove, Hemofarm Fondacija uručila je sličnu opremu još dvema dečjim bolnicama – „Univerzitetskoj dečjoj klinici“ i KBC „Dragiša Mišović – Dečijoj bolnici za plućne bolesti“ – sve tri ukupne vrednosti oko 1,3 miliona dinara.

Mr sci. med. Radoje Simić, direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić" rekao da donirana oprema značajno podiže kvalitet rada u ovoj ustanovi koja već više od 60 godina brine o deci svih uzrasnih grupa – od prevremeno rođenih beba do školske dece.

Pulsna oksimetrija nam je neophodna jer nam omogućava da u realnom vremenu pratimo frekvencu rada srca i zasićenost periferne krvi kiseonikom i da u slučaju komplikacija i neželjenih reakcija brzo reagujemo.Hvala Hemofarm Fondaciji što je prepoznala naše napore i pružila podršku predanom radu naših lekara u lečenju dece, rekao je mr sci. med. Simić.

Jedna od prioritetnih aktivnosti naše Fondacije u okviru kampanje "SVIM SRCEM" je ulaganje u zdravstvo sa ciljem preventive i bolje dijagnostike u zdravstvenom sistemu Srbije. Još veći značaj ima ako je reč o najmlađim pacijentima koji su najosetljivija i najzahtevnija kategorija. Zbog toga su nam lekari koji njih leče naši najveći saveznici, bilo da smo u ulozi roditelja, ili darodavca opreme, jer uz njihovu pomoć smo u mogućnosti da doniramo aparate koji su zaista neophodni i koji olakšavaju rad lekara i unapređuju lečenje najmlađih, rekla je Sanda Savić, član UO Hemofarm Fondacije i direktorka korporativnih poslova i komunikacija Hemofarma.

Univerzitetska dečja klinika i KBC „Dragiša Mišović – Dečija bolnica za plućne bolesti su takođe dobile aspiratore, pulsne oksimetre i senzore, koji omogućavaju stalni monitoring malih pacijenata. Hemofarm Fondacija nastavlja i u narednom periodu da donira neophodne aparate i opremu zdravstvenim ustanovama širom Srbije u cilju poboljšanja uslova rada lekara i lečenja u Srbiji.

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
MOJKraj.rs možete pratiti i preko mobilnih aplikacija.
Za Android kliknite OVDE, a za iOS OVDE
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00